Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тушка Канівець вирішив попіариться на депутатстві для Луценка

Понеділок, 8 квітня 2013, 15:34

Депутат Верховної Ради Олег Канівець готовий скласти свій депутатський мандат для надання можливості Юрію Луценку бути обраним депутатом замість нього по округу №126 у Львівській області.

Про це він сказав у ході чату на сайті glavred.info, пишуть "Українські новини".

Депутат зазначив, що він вже озвучив соратнику Луценко, депутату Ради 6-го скликання Тарасу Стецьківу відповідну пропозицію.

"Якщо у пана Юрія (Луценко) є бажання йти до ВР, я готовий поступитися свій округ заради цього", - сказав він.

Канівець зазначив, що авторитет екс-міністра допоможе опозиційним силам сформувати стратегію і тактику дій з повалення влади, а також підкреслив затребуваність його знань і досвіду.

Також він вважає, що звільнення Луценка вплине значною мірою на посилення позапарламентської опозиції за умови готовності лідерів фракцій "Батьківщина", "Свобода" і "УДАР" розділити лідерство в опозиції, розширивши її на непарламентську діяльність.

Крім цього, коментуючи можливість помилування колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, він не виключив такого варіанту, проте відзначив, що це можливо за умови домовленостей з Німеччиною про лікування екс-прем'єра за кордоном в обмін на її відмову займатися активною політичною діяльністю протягом 2014 року.

Як відомо, 7 квітня Янукович помилував Луценка і колишнього міністра охорони навколишнього середовища Георгія Філіпчука.

Не дивлячись на помилування Луценко, він залишається судимий, а згідно з Конституцією, до Ради не може бути обраний громадянин, який має судимість за вчинення умисного злочину, якщо ця судимість не погашена і не знята у встановленому законом порядку.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...