У Європі закликають Януковича помилувати й Тимошенко

Вівторок, 9 квітня 2013, 11:07

Віце-президент Європарламенту Яцек Протасевич вважає, що звільнення Юрія Луценка з в’язниці є позитивним, але не достатнім кроком для виконання критеріїв Євросоюзу.

Про це йдеться у його заяві, текст якої передано УНІАН.

"Я вітаю цю дію, як позитивний та значний, але все ще не достатній крок до виконання вимог ЄС на шляху до більшої інтеграції України з Європейським Союзом", - заявив Протасевич.

Віце-президент Європарламенту зазначив, що вважає рішення про звільнення Луценка важливим сигналом того, що Україна бажає виконати критерії ЄС для підписання угоди про асоціацію і брати до уваги вимоги ЄС щодо вирішення проблем, які стосуються вибіркового застосування правосуддя

"В цьому контексті я закликаю український уряд продовжити позитивний тренд в діях та здійснити всі необхідні реформи, а також вирішити справу Юлії Тимошенко в схожому напрямку зі справою Луценка", - заявив Протасевич.

Як відомо, 7 квітня президент Віктор Янукович підписав указ про помилування шести засуджених, у тому числі – колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та колишнього міністра охорони навколишнього середовища Георгія Філіпчука.

Згідно з указом глави держави, Луценко звільнений від подальшого відбування основного покарання, а Філіпчук – від основного і додаткових покарань.

Перед тим омбудсмен Валерія Лутковська направила до Януковича прохання помилувати Луценка. Янукович звернувся до Комісії при президенті з питань помилування з цього приводу – і та рекомендувала помилування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування