Мер Ірпеня за державний кошт вимагає зі ЗМІ 100 тисяч за свою честь

Вівторок, 9 квітня 2013, 12:31

Міський голова Ірпеня Володимир Скаржинський просить Ірпінський міськсуду стягнути з газети "Західне передмістя Києва" та депутата, який дав їй інтерв'ю, 100 тисяч гривень.

Про відповідний позов Скаржинського повідомляє Телекритика з посиланням на видавця газети "Західне передмістя Києва" Дмитра Войцеха.

Причиною позову стало інтерв’ю депутата ірпінської міськради Андрія Страховського. Скаржинський вважає, що депутат його образив у інтерв'ю газеті.

У позовній заяві Скаржинського зазначено, що він вважає виcловлювання депутата Страховського  наклепом, за який повинні понести покарання як газета, яка опублікувала інтерв'ю, так і респондент, який давав інтерв'ю виданню.

Володимир Скаржинський звернувся до суду із заявою про захист честі і гідності та ділової репутації і просить захистити своє право на недоторканність ділової репутації. Позивач вимагає відшкодувати йому моральну шкоду у розмірі 100 тисяч гривень (50 тисяч газета "Західне передмістя Києва" та 50 тисяч  депутат Ірпіньської міської ради Андрій Страховський). 

У відповідь на позов міського голови Ірпеня депутат Страховський  4 квітня подав заяву до прокуратури з проханням скласти протокол про корупційне правопорушення стосовно Ірпіньського міського голови та направити його для розгляду до суду.

У заяві Страховський пояснює, що міський голова звернувся до суду у справі про захисту гідності, честі та ділової репутації, як фізична особа, але оплатив судовий збір за рахунок бюджету (судовий збір склав 1114,70 грн). В цьому пан Страховський  вбачає порушення антикорупційного законодавства. 

15 лютого у газеті "Західне передмістя Києва" було опубліковане інтерв'ю  депутата Ірпіньської міської ради Андрія Страховського  під назвою "До тих, хто псує імідж партії, я відношу в першу чергу мера Ірпеня Володимира Скаржинського".

В інтерв'ю депутат звинувачує міського голову у корупції та неправомірному обранні на пост. "Наш мер - брехун, хабарник, підлабузник і злодій. Він приймає лише ті рішення, які йому вигідні... Грошей у нашого мера немає. Це означає, що в місто він прийшов для того, щоб красти... Володимир Скаржинський став мером Ірпеня завдяки допомозі своїх друзів. Усі знають, що його не обрали, а поставили...",  - ідеться в інтерв'ю.

Розгляд даної справи призначено на 11 квітня на 14.00 у Ірпінському міському суді Київської області.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування