Міліція знайшла, кого покарати за "сніжний тероризм"

Вівторок, 9 квітня 2013, 22:12

Правоохоронці порушили кримінальну справу стосовно лідера громадського об'єднання "Спільна справа" Олександра Данилюка за порушення, які відбулися під час мітингу під Верховною Радою.

Про це він написав на своїй Facebook-сторінці.

"МВС вирішило покласти на мене відповідальність за закидування сніжками регіональних депутатес. Щойно заступник начальника Печерського РУВС Чернявський В. В. склав протокол про скоєння мною правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 185-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення", - повідомив Данилюк.

"У ньому (протоколі) він зазначив, що я, як організатор мітингу під Верховною Радою 2-го квітня, несу відповідальність за порушення громадського порядку, які на ньому відбувались. Матеріали будуть передані до суду. Стаття передбачає стягнення у вигляді адміністративного арешту. Вибачатись перед депутатесами не збираюсь", - додав він.

Як відомо, 2 квітня депутат Партії регіонів Ірина Горіна заявила, що після закриття вечірнього засідання Ради люди, які були на мітингу, закидали її та інших жінок-депутатів, землею і льодом.

2 квітня о 21.20 Горіна звернулася до міліції  з заявою про те, що її обкидали сніжками невідомі особи з числа учасників політичної акції. Столична міліція відкрила кримінальне провадження за фактом хуліганських дій у відношенні народного депутата.

Пізніше Горіна заявила, що її хотіли вбити, і була госпіталізована зі струсом мозку.

Вранці 3 квітня правоохоронці викликали на допит близько 5 активістів "Свободи" у справі про "обстріл" сніжками. Ввечері хлопців відпустили під тиском народних депутатів.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News