На Закарпатті просять друкувати виборчі бюлетені угорською мовою

П'ятниця, 10 травня 2013, 19:34

Кандидат у мери міста Берегово Закарпатської області Золтан Бабяк просить надрукувати запрошення на вибори та самі бюлетені угорською мовою.

Як повідомляє "ОПОРА", 7 травня 2013 року до Берегівської міської виборчої комісії надійшов відповідний лист від Бабяка, висунутого міськорганізацією Демократичної партії угорців України.

Зокрема, він просить голову ТВК "ініціювати прийняття рішення Берегівською міською виборчою комісією про друкування запрошень на вибори міського голови Берегова, а також виборчих бюлетенів з відповідних виборів угорською мовою".

В своєму листі кандидат, зокрема, посилається на закон "Про засади державної мовної політики", а також рішення Берегівської міської ради, яке надає угорській мові статусу регіональної в Берегово.

Однак, як зазначається у повідомленні, закону "Про вибори депутатів Верховної Ради АР Крим, обласних, районних, міських, районних у містах, сільських, селищних рад та сільських, селищних, міських голів" встановлює, що "Форма іменного запрошення затверджується Центральною виборчою комісією", а "виборчі бюлетені друкуються державною мовою".

Члени Берегівської міської виборчої комісії направили листа до ЦВК щодо роз’яснення даної ситуації, але, наразі, відповіді не отримали.

Вибори в Берегові відбудуться 2 червня 2013 року. Як відомо, у цьому місті угорці складають етнічну більшість.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, кандидат Бабяк був підтриманий місцевою організацією Партії регіонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування