Чеський міністр: Україна має виконати рішення щодо Тимошенко

П'ятниця, 10 травня 2013, 20:27

Україна обов’язково має виконати рішення Європейського суду щодо Юлії Тимошенко.

Про це заявив міністр закордонних справ Чехії Карел Шварценберг під час зустрічі з Віталієм Кличком, повідомляє сайт партії "УДАР".

"Україна є однією з важливих країн Європи, але вона повинна пройти увесь  складний шлях євроінтеграці. І Україна обов’язково має виконати рішення Європейського суду щодо Юлії Тимошенко", - зазначив чеський міністр.

У свою чергу Кличко заявив: "Ми готові конструктивно працювати над законами, які необхідні для євроінтеграції України. І зі своєї сторони ми, як опозиція, тиснемо на владу, щоб змусити її виконати зобов'язання, аби країна не втратила шанс долучитися до європейської спільноти".

"Якщо ж українська влада не спроможеться дотриматися зобов'язань, питання про персональні санкції  щодо високопосадовців не уникнути", - сказав лідер "УДАРу".

Як відомо, Європейський суд з прав людини встановив політичну мотивацію арешту Тимошенко у "газовій справі" і порушення її прав у зв'язку з арештом – про що оголосив 30 квітня.

Водночас ЄСПЛ більшістю голосів встановив, що порушення щодо ст. 3 (заборона на тортури) Європейської конвенції з прав людини не було.

В України є три місяці для подання апеляції – протягом цього часу рішення ЄСПЛ не вважається законним.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування