РАДА ПІДТРИМАЛА БОРОТЬБУ З КОРУПЦІЄЮ

Вівторок, 14 травня 2013, 11:17

Верховна Рада проголосувала в цілому за проект закону щодо реалізації державної антикорупційної політики.

Закон підтримали 373 депутати.

Це один з євроінтеграційних законів.

Закон передбачає відкриття для громадськості єдиного реєстру осіб, що вчинили корупційні правопорушення.

Фінансові декларації високопосадовців мають з'явитися у вільному доступі, майже вдвічі знижується мінімальна сума витрат, за які вони вже мають у цих деклараціях звітувати.

Крім того, з'являється механізм контролю фінансових декларацій чиновників

Також реформується антикорупційна експертиза. Профільний комітет парламенту зобов’язаний здійснювати антикорупційну експертизу проектів законів, поданих народними депутатами, яка дозволить зменшити рівень корупційності законопроектів.

Під час обговорення закону представник УДАРу Валентин Наливайченко запропонував оприлюднити список чиновників, які незаконно надбали майно.

"Ми вимагаємо, щоб завтра був оприлюднений список найвищих чиновників України, незалежно від посади, яку вони займають, з майном, яке вони незаконно надбали на нашій території, чи закордоном", - заявив Наливайченко.

"Щоб саме в парламентських слуханнях і комітетах ми готові були розпочати і слухання, і ініціювання процесу притягнення до відповідальності та конфіскації вкраденого майна підприємств і земель. З цього має початись чесніть у Верховній Раді", - заявив він.

Також під час обговорення закону у своїх позиціях розійшлися депутати від Партії регіонів Віталій Журавський  та лідер фракції Олександр Єфремов.

Журавський заявив, що закон містить низку норм, "які суперечать Конституції".

"Наш колега Журавський помилився. У нас у фракції немає зауважень, може є зауваження в комітеті. Фракція ПР не заперечує проти розгляду проекту закону в цілому", - додав Єфремов.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News