Новим власником ТВі залишилася багатодітна новозеландка

Вівторок, 14 травня 2013, 16:43

Процедура ліквідації британської компанії Balmore Invest Limited, на яку переписали 95% телеканалу ТВі, припинена.

Відповідні документи є у розпорядженні "Української правди".

Як відомо, 23 квітня 2013 року відбулося силове захоплення телеканалу ТВі. Власником ТВі є ТОВ "Медіа Інфо", 99% статутного капіталу якого до останнього часу належало іноземній компанії Wilcox Ventures LTD.

Внаслідок незаконної махінації, частка зазначеної компанії-нерезидента була зменшена до 5%, а контроль над телеканалом ТВі перейшов до компанії Balmore Invest Limited.

Під час цих подій стало відомо, що остання компанія вчасно не подала вчасно звіт про фінансові результати, і у квітні було опубліковано повідомлення про її можливу ліквідацію.

Водночас, як свідчить реєстр британських компаній, відповідний звіт, датований 9 грудня 2012 року, був оприлюднений 3 травня. А 4 травня було опубліковано повідомлення про скасування процедури ліквідації.

 
 

Виходячи з даних документів, єдиним власником Balmore Invest Limited є резидент Австралії новозеландського походження Рейчел Емі Еріксон. Вона ж є єдиним директором цієї компанії.

Як писали журналіста, ця людина очолює понад двісті фірм, очевидно виконуючи роль номінального директора та власника. Рейчел Емі Еріксон є подругою та матір'ю трьох дітей новозеландця Яна Тейлора, який створив величезну кількість офшорних компаній в Новій Зеландії.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News