Обама захистив опозицію від податкової

Середа, 15 травня 2013, 09:14

Президент США Барак Обама доручив главі мінфіну Джеку Лью притягти до відповідальності співробітників Федеральної податкової служби у зв'язку з посиленими перевірками опозиційних організацій.

Про це повідомляє ВВС.

За словами Обами, перевірка виявила "неприпустиму й непрощенну поведінку" співробітників служби.

Як говориться в повідомленні президента, деякі з них не змогли застосувати закон чесно й неупереджено.

За кілька годин до цього генпрокурор США Ерік Холдер наказав ФБР провести розслідування дій Федеральної податкової служби країни. Холдер, зокрема, попросив перевірити, чи порушувала служба закон, піддаючи правих активістів - опонентів переобраного минулого року президента Барака Обами - посиленим податковим перевіркам.

Податкова служба США минулої п'ятниці заявила, що проводила їх "помилково".

Розслідування пішло за скаргами 75 організацій, що претендували на безподатковий статус, які, за їхніми твердженнями, піддалися додатковим перевіркам.

Податкова служба використовувала такі слова, як Tea Party ("Бостонское чаювання") і Patriot ("Патріот"), щоб знаходити заяви про звільнення від сплати податків, подані опозиційними Обамі політичними групами, і піддавати їх спеціальній перевірці. Вказівка про це податковим інспекторам давало керівництво IRS.

Було встановлено, що через директиву керівництва, що залишалася в силі півтора року, робота із заявами про звільнення від сплати податків загальмувалася, у тому числі й через те, що була витребувана "непотрібна інформація", наприклад, список минулих і майбутніх спонсорів.

Очікується, що щонайменше три парламентські комісії займуться розглядом цього питання. А два високопоставлені республіканці звернулися до Обами із проханням призначити спеціального прокурора, який би зайнявся розслідуванням цього інциденту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...