Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонали" хочуть забрати в Немирі комітет?

Четвер, 16 травня 2013, 08:38

Депутати від Партії регіонів заявили, що блокують роботу комітету з питань європейської інтеграції.

Про це пише газета Комерсант-Україна.

У середу комітету Верховної ради з питань євроінтеграції через відсутність кворуму не вдалося провести засідання — на нього не прийшов жоден із представників парламентської більшості.

За 43 хвилини до початку засідання в секретаріат комітету надійшов лист за підписом трьох нардепів від Партії регіонів: першого заступника глави комітету Ірині Бережної, заступника глави Інни Богословської й секретаря Олени Нетецької.

Вони повідомили, що "не братимуть участі в роботі комітету" під головуванням Григорія Немирі, оскільки сумніваються, чи відповідає він "критеріям чесності, добропорядності, законності дій і європейським стандартам". 

Приводом для претензій депутатів від ПР стали опубліковані в інтернеті платіжні документи, що нібито свідчать про оплату піар-кампанії "Батьківщини" з рахунків в офшорних зонах — у цих документах фігурує прізвище Григорія Немирі.

Ця інформація з'явилася на спеціально створеному сайті "Немирялікс" після того, як Генпрокуратура порушила за цим фактом кримінальну справу й провела низку допитів пана Немирі.

У листі також посилаються на, нібито думки, які з'явилися в інтернет-виданнях про те, що "Немиря витрачав європейські гранти на особисті потреби й рекламу Юлії Тимошенко на Заході". Члени ПР вимагають, щоб глава комітету прокоментував усі закиди, що пролунали на його адресу. 

В опозиції впевнені у тому, що претензії надумані. "Колеги із ПР просто саботують роботу комітету",- заявив Немиря.

"Можливо, ціль їх гри — поставити під сумнів повноваження глави комітету. Але неясно, яке відношення ПР має до цієї посади, якщо вона не входить у квоту цієї фракції",— додав Степан Курпіль (Батьківщина). 

У ПР підтвердили, що підсумком протистояння може стати відставка пана Немирі.

Реальною же причиною демаршу, за інформацією газети, є давній конфлікт опозиції й більшості навколо формування комітету парламентського співробітництва Україна-ЄС (КПС).

Сторони розходилися в принципах підрахунку квот у цьому об'єднанні. Після тримісячного конфлікту голова Верховної ради Володимир Рибак встав на сторону опозиції, схваливши її версію складу КПС.

Представники ПР звинувачують у всьому цьому Немирю, стверджуючи, що він підробив документи, подані на підпис спікеру. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування