Луценко хоче ліквідувати "каральний холдинг"

Четвер, 16 травня 2013, 10:40

Юрій Луценко вважає, що народу потрібно представити програму дій, яка призведе до оновлення у владі, економіці й культурі, а також у правоохоронній системі.

"Тільки доступний (але не популістський, як передвиборчі партпрограми) документ може перетворити народ з глядача в учасника української політики", - заявив він у інтерв’ю "Високому замку", яке цитує прес-служба Луценка.

"А це – головна умова перемоги і над Януковичем, і (головне!) над системою, що його породила", - зазначив екс-голова МВС.

Серед першочергових завдань Луценко називає ліквідацію карального холдингу ГПУ-МВС-суди.

"І на основі нового європейського законодавства набрати туди новий персонал. Набір – через детектор брехні, як у Федеральному бюро розслідувань США, плюс погодження на провокацію хабара та декларування видатків службовця та його родини. План радикальний, але здійсненний. І головне: він дає не гасла, а механізми", - заявив він.

"Так само у цій новій програмі я хотів би показати кроки до оновлення в економіці, самоврядуванні, культурі", - додав опозиціонер.

Луценко також зауважив, що робить ставку на молодих, активних громадських активістів.

"Якщо хочете, моя мета – допомогти вийти на політсцену (хоча в наших умовах правильніше буде сказати "на поле бою за Україну") новому, незараженому радянщиною молодому поколінню", - заявив він.

Луценко переконаний, що з радянським світоглядом збудувати демократичну європейську Україну не вдасться.

"У "Лук'янівці" (СІЗО) я сидів півтора року в казематі колишнього блоку смертників, де карали і Петлюру, і холодноярців, і борців опору та дисидентів радянських часів. Мені вдалося побачити і "розстрільну" кімнату тюрми. Її підлога все ще масна від людської крові", - згадав політик.

"Назад ми поверталися безкінечними підземними коридорами, які з'єднують корпуси СІЗО. І раптом я зрозумів: навіть якщо знести будівлю Лук’янівської тюрми і збудувати на її місці офісний центр – нічого не вийде, будівля завалиться. Бо на цьому кривавому фундаменті може стояти лише тюрма", - сказав Луценко.

"А на каральному фундаменті НКВС-МВС не можна зробити сучасну правоохоронну структуру. А на дефективному, часто кривавому фундаменті УРСР не вдасться збудувати демократичну європейську державу", - упевнений він.

Луценко наполягає на плані нової Третьої української республіки.

На його думку, потрібно "не займатися підкилимними інтригами чи примітивними мордобоями, а йти до людей і пропонувати їм альтернативу сьогоднішньому мороку".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News