Тимошенко заявила про злочини з боку тюремників

Четвер, 16 травня 2013, 17:25

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко заявляє, що жодного разу не відмовлялася від доставки на судові засідання у справі про вбивство Євгена Щербаня.

Відповідну заяву про злочин вона подала 15 травня до прокуратури Харківської області, Печерського райсуду Києва та начальнику Качанівської виправної колонії Колпащікову І.М. 

"Сьогодні (15 травня), о 8 годині ранку, я почула від речників ДПтСУ на 5-ому TV каналі неправдиву заяву про те, що всі ви не знаєте, чи погоджуюсь я їхати на судове засідання Печерського райсуду Києва для участі в допиті свідка Петра Кириченка у "справі Щербаня", - зазначає Тимошенко. 

"Повідомляю вам, що я жодного разу не відмовлялася від моєї доставки у судові засідання з допиту всіх свідків у "справі Щербаня", а навпаки - ультимативно вимагала письмово та під час розмов з Колпащіковим в обов'язковому порядку доставити мене на ці суди, не зважаючи на складний стан мого здоров'я", - пише екс-прем'єр. 

"Повідомляю вам, що представники адміністрації Качанівської колонії на чолі з Колпащіковим перед кожним судовим засіданням з допиту свідків у справі Щербаня фальшували акт про мою начебто відмову від участі у судових засіданнях", - заявила Тимошенко. 

За її словами, 15 травня 2013 року, "незважаючи на дві письмові заяви з вимогою доставити мене в судове засідання з допиту свідка Кириченка", керівництво колонії та ДПтСУ "дезінформують суд та суспільство про начебто мою відмову їхати в суд".

"Вимагаю включити цю мою заяву про злочин в Єдиний реєстр, розпочати кримінальне впровадження проти керівників та відповідних осіб колонії та ДПтСУ, які фальшували акти про начебто мою відмову від доставки в Печерський суд Києва для участі в допиті свідків у "справі Щербаня", - пише вона. 

"Заявляю, що всі акти про начебто мою відмову від участі у судових засіданнях Печерського суду є свідомо та злочинно сфальшовані", - вказує Тимошенко.

Вона зазначає, що "вимагала письмово та усно доставити мене в суд з допиту усіх свідків у "справі Щербаня" (Мар'їнкова, Зайцева, С.Тарути, О.Кужель, В.Щербаня, В.Гайдука, П.Кириченка), мене обманом та силоміць позбавили права на захист", - уточнила вона. 

При цьому Тимошенко вимагає від прокурора Харківської області "забезпечити присутність наглядаючого прокурора під час організації її доставки в судові засідання Печерського райсуду Києва кожен раз, коли плануються такі засідання".

Раніше прес-служба Державної пенітенціарної служби вже заявила, що адвокати Тимошенко поширюють неправдиві заяви щодо питання її етапування.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування