Google залишив без роботи 80 українських програмістів

П'ятниця, 17 травня 2013, 10:49

Компанія Google прийняла рішення про припинення співпраці з компанією Doctor Mobile, в двох офісах якої (в Харкові та Санкт-Петербурзі) розроблявся Quickoffice – пакет офісних програм під Android та iOS.

В результаті близько 100 програмістів в один день залишились без роботи. Більша частина програмістів – в харківському офісі, пише "Watcher".

"Гугл раптово закрив QuickOffice. Приятелька з місць повідомляє, що співробітників і Харківського і Пітерського офісів просто вигнали на вулицю", - пише у коментарях користувач Den Smarty. 

Інший блогер Sergey Olendarenko пише, що у харківському офісі працювало більше 80 працівників.

Причина припинення співпраці, як стверджують деякі працівники Doctor Mobile, полягає в перенесенні центру розробки Quickoffice в США.

***

Водночас у датацентрі українського провайдера Воля-кабель днями завершилось розміщення комплексу серверів Google Global Cache (GGC). Завдяки GGC швидкість роботи з сервісами Google значно зросла.

Система GGC кешує (тимчасово зберігає) найпопулярніший контент, що часто використовується, для кожного конкретного регіону й мережі оператора.

Так, при повторному завантаженні тих самих файлів користувачами мережі "Волі" система зберігає їх на сервері, і кожне наступне завантаження йде вже "коротким шляхом", у межах даної мережі. Таким чином забезпечується миттєве завантаження інформації, без побудови складних маршрутів до віддалених серверів інтернету. Тому немає залежності від якості міжнародних каналів, маршрутизаторів і серверів.

В першу чергу мова йде про такі ресурсоємні сервіси, як YouTube, Picasa, Google+.

Мережеве кешування (network caching) є методом зберігання інформації, що часто використовується, в місцях, близьких до джерел запитів.

Кеш містить веб-сторінки та інший контент на пристроях зберігання даних, які є фізично або логічно ближчими до користувача, і працює швидше, ніж звичайні веб-запити.

Зменшуючи кількість трафіку в каналах глобальної мережі й на перевантажених веб-серверах, кешування дає значні переваги провайдерам, корпоративним мережам і кінцевим користувачам.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News