Більше 15 поїздів не можуть доїхати в Київ напередодні акції опозиції

П'ятниця, 17 травня 2013, 22:58

Більше 15 пасажирських поїздів, які з різних регіонів України їдуть до Києва, зупинені.

Про це заявив депутат від "Батьківщини" Сергій Пашинський в ефірі "Шустер Live".

Зокрема, 17 травня близько 21-ї години правоохоронці зупинили рух поїзда "Донецьк – Київ" (№37). Метою зупинки було зняти з маршруту активістів об‘єднання "Свобода", які прямували до Києва для участі в акції "Вставай, Україно!".

Як повідомила прес-служба політсили, причиною зупинки потяга назвали "наявність вибухівки".

"Поїзд затримався на 40 хвилин. Спочатку міліціянти нібито шукали "вибухівку" в Донецьку. Згодом двоє невідомих заскочили у вагон, де перебували свободівці, під час руху поїзда на маршруті від Красноармійська до Чапліного", - заявили у "Свободі".

"Прикметно, що правоохоронці шукали вибухівку в голови Донецької облорганізації ВО "Свобода" Ігоря Славгородського. "Керувалися стражі режиму інформацією від такого собі Сергія Применка. Усіх пасажирів вивели з поїзда", - додали в прес-службі.

Ще 30 активістів та прихильників ВО "Свобода", які виїхали з Маріуполя Донецької області до столиці на акцію "Вставай, Україно!", правоохоронці зняли з поїзда у місті Волноваха, повідомляє прес-служба політсили.

"Так, працівники міліції зірвали стоп-кран потяга "Маріуполь – Київ" та, звертаючись до кожного за ім'ям та прізвищем, вивели активістів із вагона. Як зазначають свободівці, міліціянти заздалегідь були поінформовані про особи тих, хто збирається їхати на акцію з Маріуполя залізницею", - зазначили у "Свободі".

"До кожного активіста міліціянти підійшли особисто та назвали патріотів свідками скоєння злочину. Усіх активістів міліціянти брутально викинули з вагону в місті Волноваха, що за 60 кілометрів від Маріуполя", - додали у прес-службі.

Окрім того, за повідомленням прес-служби "Удар" на 5 годин затримано поїзд №40 "Севастополь-Київ". Він вирушив із Севастополя о 12.35 і 5 годин простоював під Бахчисараєм.

"За розкладом  час прибуття поїзда до Києва - 7.31 і вже зараз зрозуміло, що він не встигне приїхати до початку фінальної акції "Вставай, Україно!". Адже початок маршу – о 12:00", - підкреслюють "ударівці".

У партії зазначили, що не тільки представники опозиції з Севастополя та АР Крим не зможуть потрапити на акції протесту, а й активісти з Мелітополя, Запоріжжя та Дніпропетровська - міст, по яких проходить маршрут поїзда №40.

Як повідомили в партії "Батьківщина" поїзд "Ужгород-Київ" №100 простояв у полі перед Стриєм. Як пояснили пасажирам провідники, зупинка викликана начебто "замінуванням станції Стрий".

Також правоохоронці затримали депутата Горлівської міськради від "Батьківщини" Володимира Рибака, коли той сідав на потяг до Києва, аби взяти участь у акції протесту "Вставай, Україно!".

Водночас депутат Партії регіонів Інна Богословська в ефірі програми "Шустер Live" заявила, що опозиція робить заяви про затримку поїздів через те, що не може зібрати заплановану кількість людей на акції в Києві.

Як відомо, 18 травня в Києві запланована акція опозиції "Вставай, Україно!".

Раніше глава МВС Віталій Захарченко пообіцяв не блокувати мітингувальників з областей.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування