Калєтнік: "виїзні закони" переголосовувати не потрібно

Субота, 18 травня 2013, 09:52

Верховна Рада не має перешкод для того, щоб розглядати у другому читанні законопроекти, проголосовані під час засідання 4 квітня на вулиці Банковій.

Про це заявив перший віце-спікер Ігор Калєтнік, повідомляє його прес-служба.

Він додав, що будь-яких політичних рішень для того, щоб розглянути "виїзні закони" парламенту приймати не потрібно.

"Засідання Верховної Ради на Банковій були легітимними, народні депутати діяли згідно із регламентом і в рамках чинного законодавства - на сьогоднішній день ніхто не довів зворотного. А навпаки - факт законності підтвердив Вищий адмінсуд. Якщо йти за принципом переголосування, то послідовність має починатись з 2002 року, коли під час виїзного засідання в Українському домі фактично шляхом путчу було скинуто керівництво парламенту. Порівнювати тодішні події і виїзне засідання Верховної Ради 7 скликання – не можна", - наголосив Калєтнік.

Він додав, що "скільки людей – стільки й думок. Треба рухатись далі так, як це передбачено в регламенті - в нормальному робочому процесі".

Як відомо, 4 квітня фракції КПУ, Партії регіонів та підконтрольні їм позафракційники через заблоковану трибуну провели засідання ВР на Банковій 6-8,оголосивши, що мають 244 голоси.

При цьому назавжди залишиться таємницею, хто за які саме проекти проголосував.

Апарат Вероховної Ради 1,5 місяці відмовлявся оприлюднити списки реєстрації з живими підписами. Однак "Українській правді" вдалося їх отримати. Порівняння підписів продемонстрували, що деякі з них зовсім не співпадають з тими, які депутати ставили у своїх деклараціях.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...