Молодики до крові побили журналістів, міліція не втручалася

Субота, 18 травня 2013, 15:50

Журналістку "5 каналу" Ольгу Сніцарчук та фотографа Влада Соделя побили невідомі молодики.

Як повідомив "Українській правді" Содель, інцидент стався біля будівлі головного управління МВС у Києві на вулиці Великій Житомирській.

За його словами, він і Сніцарчук знімали побиття "свободівців" невідомими людьми спортивної статури.

"На нас напали близько 10 людей в спортивних костюмах. Ми знімали, як вони били "свободівців", і їм це категорично не сподобалося", - розповів фотограф.

За його словами, чоловіки побили їх до крові, зокрема в Сніцарчук розбита губа та побиті руки, телефон також розбитий. Сам Содель, який намагався її захистити, також отримав легкі ушкодження.

Він залишився на місці події оформлювати протокол про злочин, в той час як Сніцарчук забрали до лікарні швидкої допомоги для зняття побоїв.

За словами Соделя, міліція не втручалася в інцидент, хоча журналісти неодноразово просили правоохоронців захистити їх.

Пізніше правоохоронці пообіцяли об'єднати інцидент щодо побиття "свободівців" та журналістів в одну справу, однак на даний момент "вони просто зникли".

Водночас журналіст Тетяна Даниленко на своїй сторінці в Twitter опублікувала фото людини, яка повалила на землю і била ногами журналістку. 

Фото з Twitter Тетяни Даниленко
Фото Влада Соделя з Twitter Тетяни Даниленко

Разом з тим, прес-служба "Батьківщини" повідомила, що голова її фракції Арсеній Яценюк вимагає термінової зустрічі з міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком через звіряче побиття журналістки "5 каналу" Ольги Сніцарчук і фотокореспондента "Комерсанта" Владислава Соделя.

Голова комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко направив звернення до Захарченка через побиття журналістів.

"Дії учасників антифашистського мітингу, організованого владою, насправді виявилися сучасним проявом фашизму нашій країні", - наголосив Томенко.

У зверненні члени комітету вимагають від Захарченка негайно втрутитися у ситуацію і притягнути до відповідальності всіх осіб, причетних до цього злочину.

Відповідне звернення підтримали всі члени комітету від опозиції: Микола Томенко, Олександр Абдуллін, Микола Княжицький, Олена Кондратюк, Юрій Стець, Ігор Мірошниченко, Рустам Раупов.

Томенко також повідомив, що в терміновому порядку ініціюватиме засідання комітету.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...