Кримські татари закликали Януковича "обезголовити" Крим

Субота, 18 травня 2013, 16:53

Учасники траурного мітингу з приводу річниці депортації кримських татар закликають Президента відправити у відставку голову Ради Міністрів АРК Анатолія Могильова за розпалювання міжнаціональної ворожнечі на півострові

Про це йдеться в резолюції, прийнятій під час акції в центрі Сімферополя, повідомляють "Українські новини".

На думку авторів резолюції, замість відкритого діалогу між владою і кримськотатарським народом в особі обираються їм органів - Курултаю і Меджлісу - виконавча влада регіону і безпосередньо Могильов намагаються "не тільки внести розкол серед татар, а й розпалити в суспільстві протистояння між людьми різних національностей та політичних поглядів".

"В Криму пройшли етнічні чистки в органах державної виконавчої влади і припинилися роботи з облаштування сотень селищ компактного облаштування кримських татар", - запевняють автори резолюції.

У свою чергу сам Могильов з нагоди річниці депортації заявив: Україна взяла на себе всю відповідальність за повернення і облаштування на кримській землі раніше депортованих народів та їхніх нащадків.

"За роки незалежності на вирішення цих питань спрямовано близько 1,5 млрд. гривень, у тому числі на капітальне будівництво, розвиток інфраструктури, соціально-культурну адаптацію репатріантів", - підкреслив Могильов, пише "УНІАН".

За його словами, "можна з упевненістю заявити, що в цілому це завдання вирішується успішно і безконфліктно, це визнають і вітчизняні, і зарубіжні експерти".

При цьому Могильов підкреслив, що нерозумний перерозподіл коштів з боку окремих національних кримськотатарських структур призвів до того, що проблемних питань залишилося багато.

Окрім того глава Рескомітету Криму у справах міжнаціональних відносин і депортованих громадян Рефат Кенжалієв заявив, що в Криму вдалося переломити ситуацію з самозахопленнями.

"На сьогоднішній день кримчанам видано близько 1,5 тисячі рішень про виділення земельних ділянок на різних масивах… Думаю, буде прийнято рішення по звільненню самозахоплень і в інших регіонах Криму", - заявив Кенжалієв.

Також він підкреслив: важливо, що досягнуто компромісу з громадськими організаціями кримських татар.

Як відомо, 18 травня більше 15 тисяч кримських татар провели траурний мітинг у Сімферополі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування