"Свободівцям" у Биківні не дали апаратуру через страх "антидержавної пропаганди"

Неділя, 19 травня 2013, 15:13

Кабмін заборонив проводити в неділю мітинг-реквієм біля символічного кургану у Биківні.

Як повідомляє прес-служба "Свободи", на території Національного історико-меморіального заповідника "Биківнянські могили" у День пам’яті жертв тоталітарного комуністичного режиму мало відбутися традиційне вшанування сотень тисяч українців, розстріляних і захоронених у Биківні.

Проте, за словами директора музею, розпорядженням Кабінету міністрів було заборонено проводити мітинг-реквієм біля символічного кургану у Биківні.

Присутні на місці українські священики, заступник голови Верховної Ради Руслан Кошулинський і народні депутати-свободівці Ірина Фаріон, Олександр Шевченко, Юрій Сиротюк, Святослав Ханенко здійснили молитву пам’яті мільйонів українців, що загинули від "совєцького окупаційного режиму".

Після цього із промовами виступили Кошулинський, Фаріон та Сиротюк.

Зокрема, Сиротюк розповів, що коли він у неділю звернувся до працівника музею із проханням увімкнути звукопідсилювальну апаратуру для мітингу пам’яті та виступу Кошулинського, він заявив, що ніякої озвучки не буде, бо "прійдут с трізубцамі і начнут сваю антігасударствєнную прапаганду".

Разом з тим, президент Віктор Янукович у своєму зверненні з нагоди Дня пам'яті жертв політичних репресій заявив, що "мільйони людей рішеннями сталінської влади було безпідставно оголошено "ворогами народу", страчено фактично без суду і слідства, приречено на муки та голодну смерть у таборах чи на засланні".

За його словами, репресій зазнавали, як правило, найбільш обдаровані, працьовиті і соціально активні громадяни.

"Ми співчуваємо усім народам, які постраждали від тоталітаризму. Наше спільне усвідомлення масштабів трагедії має стати запорукою торжества політики гуманізму, взаєморозуміння і миру", - зазначив Янукович і закликав помолитися за вічний спокій невинно закатованих.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування