Грищенко про українське піратство: багато галасу даремно

Четвер, 2 травня 2013, 12:22

Віце-прем'єр, колишній міністр закордонних справ Костянтин Грищенко заявляє, що у відносинах України зі США у питання захисту інтелектуальної власності є позитивна динаміка.

Так він у своєму Твіттері прокоментував заяву офісу торгового представника США про присвоєння Україні статусу найбільш "піратської країни".

"Заява Офісу Торгового представника США - віддзеркалює стан справ на вчора, а не на сьогодні. Зараз у нас динаміка позитивна", - написав Грищенко.

"Як по Шекспіру - Багато галасу даремно", - додав він.

"Не треба драматизувати рішення наших американських партнерів щодо захисту прав інтелектуальної власності. Ми активно працюємо над вирішенням проблем", - зазначив Грищенко.

"Є конкретні позитивні результати. З США у нас тепер активний діалог. Я залучив і власні контакти. США знають, що ми не сидимо, склавши руки", - додав він.

У свою чергу Державна служба інтелектуальної власності наголошує, що  надання Україні статусу "Пріоритетної іноземної країни" не означає автоматичного зняття пільг з України відповідно до Загальної системи преференцій та накладання санкцій на українські товари.

"Ми сподіваємося, що Уряд США розпочне ретельне розслідування, уважно дослідить реальні кроки Уряду України, спрямовані на забезпечення ефективного захисту прав інтелектуальної власності, та лише за результатами діяльності причетних до вирішення окреслених питань державних органів України через певний час прийме відповідне рішення", - сказано в повідомленні.

"Державна служба інтелектуальної власності спільно з МВС, Генпрокуратурою, СБУ, Міндоходів і зборів на постійній основі докладають максимум зусиль для виконання Плану дій щодо вдосконалення механізмів захисту прав інтелектуальної власності, розробленого Україною з урахуванням рекомендацій Уряду США.", - додали у відомстві 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News