Група "Першого грудня" закликає громадян до дій

Четвер, 2 травня 2013, 17:41

Група "Першого грудня" закликає громадян до свідомої участі в житті країни, а політиків – до компромісу.

Про це йдеться у Великодньому звернення групи, до якої входять В’ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Євген Сверстюк, Вадим Скуратівський, Ігор Юхновський.

"Саме ви, дорогі співвітчизники, є тими, хто може вплинути на розвиток суспільства і країни, подолати страх перед зухвалим чиновником, членом клану, родичем, який не зрозумів, що часи чекістів і кілерів минули", - сказано у зверненні.

"Людям потрібні конкретні справи, і вони залежать від добровольців: киянам треба роз’яснювати право і необхідність місцевого самоврядування, громадян треба вчити захищати свої особисті права, всім разом — вчитися захищати і свою думку, і позицію, і вибір. Наше звернення адресуємо кожному громадянину країни", - наголосили інтелектуали.

Вони також наголошують на необхідності відновлення легітимної роботи парламенту і проведення переговорів між владою та опозицією для підготовки угоди до асоціації з Європейським Союзом, а також недопущення обманних методів на кшталт підготовки референдуму.

"Деструктивні протистояння партії влади та опозиції в парламенті є ненормальними ні з боку морального, ні політичного. Партія влади має зрозуміти, що вона підкошує під собою легітимні основи задля дрібних перемог, які завтра обернуться поразкою. В житті сталим залишається тільки те, що побудоване на правді і законі", - наголошують інтелектуали.

"Треба розуміти труднощі, що стоять перед державою, розуміти і заклики до обмеження своїх потреб. Але такі непопулярні заклики можуть стосуватися в першу чергу представників влади. Вони мають дати добрий приклад і скромності, і самоповаги", - сказано у зверненні.

"Це стосується також парламентської опозиції, від якої народ чекає високої політичної культури, конструктивної альтернативи і прикладу роботи злагодженої національної команди", - додали вони.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування