Шляховики хочуть підняти акциз на бензин у два рази

Понеділок, 20 травня 2013, 15:57

В "Укравтодорі" заявляють про необхідність підняти акциз на дизельне паливо і бензин в два рази.

Про це сказав у понеділок на прес-конференції глава "Укравтодору" Євген Прусенко, передає ЛІГАБізнесІнформ.

Він нагадав, що зараз основним джерелом фінансування будівництва реконструкції та утримання доріг є акциз з дизельного палива і бензину.

"В Україні акциз дизельного палива залежить від вмісту в ньому сірководню і змінюється від 48 до 96 євро за тонну", - зазначив глава відомства.

За словами Прусенко, необхідно відмовитися від того, щоб акциз залежав від вмісту сірководню, і підняти його до 96 євро за тонну.

"Це призведе до подорожчання дизельного палива всього лише на 10-15 копійок. Ситуація з бензином практично аналогічна. Я поки не бачу інших джерел фінансування", - сказав він, додавши, що цим питанням займається відповідне відомство і міністерство.

Для порівняння, глава "Укравтодору" привів у приклад Європу, де акциз на дизельне паливо становить мінімум 400 євро за тонну, а акциз бензину в сусідній Білорусі становить 267 євро за тонну, в той час як в Україні він становить 198 євро.

Прусенко також уточнив, що для приведення дорожньої мережі в належний стан необхідно протягом 10 років вкладати в неї щорічно по 40-50 мільярдів гривень, цитує "Інтерфакс-Україна".

За його словами, цей обсяг коштів дозволив би виконати необхідний обсяг дорожніх робіт із високою якістю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування