Кличко: у міліціонерів за бездіяльність треба відібрати погони

Вівторок, 21 травня 2013, 10:40

Міністерство внутрішніх справ має назвати прізвища міліціонерів, які прикривали бійку під час мітингів у суботу, зняти їх із посад і порушити проти них кримінальну справу.

Про це заявив глава фракції партії "Удар" Віталій Кличко із трибуни парламенту.

"Ми починаємо парламентський день і дуже хочемо почути звіт міністра внутрішніх справ. В будь-якій сучасній країні, після того, що відбулося у суботу, це змусило б подати міністра у відставку. Причому самому добровільно", - сказав він, під оплески депутатів.

"Тим більше, що він не дотримався слова, яке давав тут, у цьому залі", - уточнив депутат.

"Повинен працювати механізм відповідальності. Ми вимагаємо назвати прізвища міліціонерів, які прикривали бійку. Проти них повинна бути порушена карна справа. Вони повинні піти із своїх посад, і якщо потрібно залишитись без погонів", - заявив Кличко.

Як відомо, група спортивних молодих людей з Європейської площі, улаштували бійку з націоналістами на вулиці Велика Житомирська в суботу під час мітингів. При цьому міліція не втручалася.

Бійку почали знімати кореспондент  "П'ятого каналу" Ольга Сніцарчук і фотокореспондент "Ъ" Владислав Содель. Це не сподобоалось молодикам, і вони побили журналістів до крові.

У понеділок МВС почало службове розслідування з приводу бездіяльності своїх співробітників під час побиття журналістів 18 травня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування