Прокурор сподівається, що Тимошенко стане соромно

Вівторок, 21 травня 2013, 10:52

Держобвинувачення у справі про зловживання на посаді керівника "Єдиних енергетичних системи України" екс-прем'єром Юлією Тимошенко сподівається, що вона побажає з'явитися до суду.

Про це повідомила представник держобвинувачення, прокурор Марина Капінос після закінчення судового засідання у вівторок.

"На даний час ми сподіваємося на те, що підсудній самій захочеться прийти до суду, їй стане соромно перед громадськістю в першу чергу, і вона чесно і добровільно розповість про обставини керівництва нею корпорацією ЄЕСУ, і як вона отримала неоднозначну славу газової принцеси", - заявила Капінос.

Відповідаючи на запитання журналіста вона зазначила, що на даний момент обвинувачення не розглядає питання примусової доставки Тимошенко в суд і сподівається на її добровільну явку.

У свою чергу керівник Качанівської колонії Ігор Колпащіков заявив, що у вівторок зранку знову пропонував засудженій Тимошенко бути етапованою для участі у судовому засіданні.

"Я запропонував нашу допомогу, щоб дістатися до автомобіля, роз’яснив їй, що суд не може розглядати ніякі клопотання по суті справи за відсутності підсудної особи, ще раз підкреслив, що все готово для етапування", - розповів він.

"У відповідь почув закиди про те, що я щось фальшую, далі вона взагалі відмовилася спілкуватися. При цьому навіть не підвелася зі стільця, щоб все ж таки пройти та сісти в автомобіль для етапування", - цитує керівника колонії прес-служба Пенітенціарної служби.

Засуджена написала заяву на ім’я керівництва колонії, у ній вона, зокрема, зазначає, що "я просила суд розглянути клопотання за моєї відсутності, а тому не вбачаю необхідності моєї присутності в судовому засіданні 21.05.2013 р".

"В моїй практиці – це вперше, коли засуджена особа, яка відбуває покарання за злочин, дозволяє собі вбачати або ж не вбачати необхідності з’являтися на виклики судів. Оцінку такому ставленню звичайно надаватиме суд, але жоден інший засуджений собі такого не дозволяє", - прокоментував Колпащіков.

Як відомо, Київський райсуд Харкова переніс розгляд справи за обвинуваченням Тимошенко у зловживанні на посаді керівника ЄЕСУ на 7 червня.

Тимошенко висунуто звинувачення в організації приховування валютної виручки, організації неодноразового ухилення від сплати податків на загальну суму більше 16 мільйонів гривень, розкрадання та замаху на розкрадання бюджетних коштів шляхом незаконного відшкодування понад 25 мільйонів гривень ПДВ, службового підроблення та замаху на розтрату 405,5 мільйонів доларів коштів держбюджету.

Тимошенко очолювала корпорацію ЄЕСУ, яка займалася імпортом природного газу, з 1995 по 1997 роки.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування