Захарченко каже, що БРДМ привіз Турчинов

Вівторок, 21 травня 2013, 12:35

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко заявляє, що БРДМ, через який сталася бійка, заїхав у центр міста з опозицією.

Про це він заявив під час виступу у парламенті.

"18 травня близько 12 години до перехрестя вулиць Інститутської і Хрещатик почали здійснювати під’їзд депутати від опозиційних фракцій, які мали очолювати всеукраїнську акцію "Вставай, Україно!". Зокрема, з вулиці Михайлівської під'їхали депутати, керівники депутатських фракцій Тягнибок і Кличко, а з Інститутської до перехрестя з вулицею Хрещатик під'їхав Турчинов. Слідом за ним їхали ще два позашляховики, а за цією колоною виїхав бронеавтомобіль, про який іде мова", - заявив міністр.

"На цьому бронеавтомобілі були встановлені білі прапори, за завнішніми ознаками схожі на прапори ВО "Батьківщини". Враховуючи те, що зазначені транспортні засоби не виконали вимоги працівників міліції, про зупинку на перехресті вулиць Ольгінська-Інститутська, один з представників полку ДПС ДАІ … прийняв рішення їхати попереду колони, щоб її зупинити, включив проблискові маячки, але ніхто не відреагував і поїхали далі", - повідомив Захарченко.

БТР в центрі Києва. Фото Дмитра Ларіна
БТР в центрі Києва. Фото Дмитра Ларіна
Міліціонер вилазить з БТР. фото Юрія Барабаша
Міліціонер вилазить з БТР. фото Юрія Барабаша

Водночас Олександр Турчинов заявив, що йому дали доїхати лише до стадіону "Динамо" на Грушевського, а потім він ішов пішки.

"А БТР, яку супроводжувала машина ДАІ, їздив 2 години центром Києва під супроводом міліції, а коли він почав прориватися на площу Софійську, де було 50 тисяч мітингуючи, його зупинили опозиціонери", - заявив Турчинов.

Водночас лідер "Свободи" Олег Тягнибок заявив, що доповідь Захарченка була заснована на матеріалах "прослушки".

"З вуст міністра прозвучало, що я приїхав з вулиці Михайлівської. Насправді є безліч свідків, які бачили, що на мітинг я приїхав до перехрестя Хмельницького і Пушкінської. Я вийшов з машини на Пушкінській. Але перед тим за 5 хвилин подзвонив до Андрія Іллєнка, який відповідальний за нашу акцію, і по телефону йому сказав, що приїду з вулиці Михайлівської", - сказав лідер "Свободи".

"Це означає, що наші телефони прослуховують, що інформацію міністру та його підлеглим "підігнали" не по факту, а за підслухованими розмовами по телефону", - сказав він. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування