Захарченко не помітив бойовиків з Європейської площі?

Вівторок, 21 травня 2013, 12:42

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко заявляє, що бронемашину, через яку стався інцидент у суботу, міліція супроводжувала до Шевченківського відділку.

Про це він заявив депутатам, під час доповіді про бійки, які сталися 18 травня.

"Під час проведення заходів надійшла інформація про пересування центральною частиною міста бронетехніки. Для запобігання можливим негативним наслідкам мною особисто було прийнято рішення про транспортування бронеавтомобіля до найближчого органу внутрішніх справ", - сказав він.

"Працівники ДАІ розпочали його супроводження до Шевченківського райуправління. На вулиці Велика Житомирська група опозиційних народних депутатів заблокувала рух цього автомобіля. Відразу транспортний засіб очолив натовп людей з символікою Батьківщини, Уна Унсо, Свобода. До 150 осіб", - заявив він.

"У конфлікт також втрутилися біля 70 молодиків, які підійшли з Михайлівської площі. З обох сторін лунали  нецензурні висловлювання , кидали пляшки з невідомою рідиною, розпилювали сльозогінний газ, виникли поодинокі сутички", - зазначив він.

При цьому жодним словом він не обмовився про людей, які прийшли з Європейської площі, де відбувався мітинг ПР, і влаштували бійку та побили журналістів.

Після цього Захарченко продемонстрував відео, як люди розбивають вікна БТР, розхитують бронемашину. (Перепрошуємо за не дуже якісне відео - УП)

Водночас на цьому відео ніде не спостерігалася машина міліції, яка, як стверджував міністр, супроводжувала бронемашину з Печерського району до відділку іншого - Шевченківського району.

"За фактом хуліганства розпочато кримінальне провадження", - сказав він, однак не уточнив, щодо кого порушено провадження.

Захарченко повідомив, що на водія бронемашини складено адміністративний протокол за порушення ПДД.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування