В УЄФА позитивно відгукнулися про проведення Євро-2012 в Україні

П'ятниця, 24 травня 2013, 20:58

Чемпіонат Європи з футболу 2012 року в Польщі та Україні став cправжньою окрасою насиченого року в діяльності УЄФА.

Про це йдеться в звіті президента УЄФА Мішеля Платіні та виконавчого комітету організації, представленому в п'ятницю на черговому конгресі УЄФА в Лондоні, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Євро-2012 нагадав нам, що футбол, передусім, є спортом, а його головні турніри - це, перш за все, справжнє свято. Чемпіонат також довів, що всі вболівальники, незважаючи на різницю в поглядах, об'єднані пристрастю до гри і можуть поважати один одного", - цитує цей документ офіційний сайт УЄФА

"Євро-2012 також продемонстрував, що бажання перемагати не заважає футболістам демонструвати зразкову поведінку в дусі "фейр-плей", а їхнім тренерам - закликати свої команди грати в атакуючий футбол", - сказано в заяві.

У звіті наголошується, що Євро-2012 чітко показав, як розвивається європейський континент.

"Тепер і нові країни прекрасно готові до організації масштабних заходів. Стадіони будуються по всій Європі, інші арени оновлюються і забезпечують уболівальникам більш високий рівень безпеки та комфорту. Рішення з 2013 року проводити Суперкубок УЄФА в різних містах надасть можливість й іншим національним асоціаціям прийняти велику подію під егідою УЄФА", - йдеться в документі.

УЄФА вважає, що Євро-2012 надав поштовх до розвитку футболу на рівні збірних.

"УЄФА надалі докладатиме зусиль для зміцнення цього сектора гри. Зокрема за допомогою введення "тижнів футболу"серед збірних, коли матчі грають із четверга по вівторок, і централізації продажу медіаправ на відбірні матчі європейських національних команд, починаючи з кваліфікації Євро-2016", - наголошується у звіті.

"Рівень гри також дуже високий, прогрес спостерігається в усіх національних асоціаціях, немає жодних підстав побоюватися падіння якості гри, коли в 2016 році на Євро у Франції вперше виступлять 24 збірні. Навпаки, це розширення ще більше зміцнить репутацію провідного турніру континенту для збірних", - зазначається в документі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування