На Донбасі проанонсували бійки на мітингу опозиції в Донецьку

Субота, 25 травня 2013, 12:13

Губернатор Донецької області Андрій Шишацький заявив, що жителі області дадуть відсіч організаторам акції "Вставай, Україна!".

Про це він заявив в суботу на конференції Донецької обласної організації Партії регіонів, передає "Донецьк. Коментарі".

На думку губернатора, проти акції опозиції в Донецьку виступлять так само, як проти фашизму.

"Зараз опозиція намагається реанімувати свою провалену акцію" Вставай, Україно!". Провівши малоефективні мітинги по Західній і Центральній Україні, зібравши непереконливу акцію в Києві, вони хочуть підняти Схід України, починаючи з Донецька", - заявив Шишацький.

"Але я переконаний, що цим доморощеним революціонерам ми дамо відсіч, як це зробили на центральній площі проявам неофашизму в політиці", - додав губернатор.

У той же час, голова Донецької обласної ради Андрій Федорук вважає, що акція опозиції "Вставай, Україно!" не отримала підтримки громадян і на неї не прийдуть мешканці Донецької області.

"Ця акція підтримки на Донбасі не отримала, тому, це не від нас залежить як вони будуть готуватися або не готуватися. Але, якщо вона провалилася по країні в цілому, то, я думаю, Донбас її однозначно не підтримає. Тому, краще не їхати і не проводити якісь зустрічі, щоб не показувати неспроможність сьогоднішньої опозиції", - цитують спікера облради "Новости Донбасса".

За словами Федорука, "готувати відсіч місцева влада не буде, тому що Донецька область - цивілізований регіон".

"Жителі області самі дадуть оцінку діям президента, уряду, опозиції і зроблять висновок... Нинішня опозиція націлена на захоплення влади", - зазначив Федорук.

Як відомо, на мітинг проти неофашизму в Донецьку збирали студентів і бюджетників, задіявши адмінресурс.

У Києві під час мітингу опозиції "Вставай, Україна!" лідер фракції ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що наступна акція опозиції відбудеться у Донецьку.

"Ми продовжимо акцію по всім областям України", - заявив він.

18 травня під час мітингів група спортивних молодих людей з Європейської площі улаштувала бійку з націоналістами на вулиці Велика Житомирська. Міліція в драку не втручалася.

Бійку почали знімати кореспондент  "П'ятого каналу" Ольга Сніцарчук і фотокореспондент "Комерсант- Україна" Владислав Содель. Це не сподобалось молодикам, і вони побили журналістів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування