У Києві невідомі побили активіста Гостиного двору

Субота, 25 травня 2013, 13:26

В ніч на суботу невідомі напали та побили активіста Гостиного двору Євгена Парфьонова.

Про це на своєму блозі на Українській правді повідомив громадський активіст Ігор Луценко.

"У Парфьонова пошкодження щелепи та шиї, зламано ніс. Напад було вчинено за схемою, подібною до попередніх атак на опозиціонерів – біля помешкання його батьків підійшло шестеро накачаних хлопців, почали бити. Оскільки він у тому районі проживав тривалий час, то може гарантувати, що це – не місцеві", - зазначив Луценко.

"Ще важлива деталь – під час побиття, один із нападників знімав процес на телефон", - додав вн.

За словами Луценка, зараз друзі возять Парфьонова по лікарнях, щоб зробити обстеження і переконатися, що не було крововиливу у мозок.

Також Луценко нагадав, що напади на активних опозиціонерів, замасковані під хуліганство, мали місце 4, 10 та13 травня, 14 травня була спроба нападу.

"Слідкування за активістами продовжується і зараз", - заявив Луценко.

Як відомо, у квітні 2012 року Київрада дозволила ПАТ "Укрреставрація" розробити проект землеустрою для реконструкції будівлі на Контрактовій площі, 4 під торгово-офісний центр з паркінгом. Після цього почалися акції протесту на захист Гостиного двору.

20 вересня Київрада передала "Укрреставрації" ділянку біля будівлі Гостинного двору на Подолі для його реконструкції під торгово-офісний центр.

18 лютого захисники Гостинного двору заявили, що невідомі взяли штурмом Гостинний двір і витіснили звідти активістів, які протестують проти перебудови будівлі.

Cвоїм останнім рішенням Окружний адмінсуд Києва не скасував постанову Кабміну, якою будівля Гостинного двору було виключено зі списку пам'яток архітектури УРСР, що перебувають під охороною держави.

Також суд не заборонив "Укрреставрації" проводити будь-які будівельні роботи в будівлі Гостинного двору, оскільки вимога заявлено не до суб'єкта владних повноважень.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування