Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рибак: "свободівці" в Київраді порушили Конституцію, закони і Європейську хартію

Субота, 25 травня 2013, 16:31

Народні депутати не повинні втручатися у роботу органів місцевого самоврядування.

На цьому наголосив голова Верховної Ради Володимир Рибак в ефірі телеканалу "Рада" у суботу, повідомляє прес-служба парламенту.

За його словами, органи місцевого самоврядування обираються територіальними громадами і є одним з головних інститутів системи управління, незалежним від центральної влади.

Верховна Рада, підкреслив він, має ухвалювати закони, які створюватимуть умови для виконання місцевою владою своїх функцій.

Рибак наголосив, що парламентарій не може силою "відчиняти двері, ламати, зрізати, сісти в президію" будь-якого органу місцевого самоврядування, оскільки такі дії є порушенням Конституції, законів та Європейської хартії місцевого самоврядування.

"Я ніколи не підтримаю тих депутатів, які таким чином будуть поводитися з органами місцевого самоврядування", - підсумував Рибак.

Як відомо, у середу зранку повідомлялося, що депутати Верховної Ради з фракції ВО "Свобода" Ігор Мірошниченко, Андрій Іллєнко та їхні помічники виламали двері до зали засідань Київської міської ради, бо їх туди не пускали.  

Пізніше представник "Свободи" Олександр Аронець, який також перебував у Київраді, заявив, що двері не ламали. "Пишуть, що свободівці "виламали" двері... Двері просто зняли з завіс. Вони вже на місці", - зазначив він.

Після цього "регіоналка" Ганна Герман з трибуни парламенту вимагала звіту правоохоронних органів з приводу інциденту в Київраді за участі депутатів від "Свободи". Вона вважає даний інцидент одним з проявів нацизму в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування