"Регіонали" і депутати Думи хочуть святкувати разом

Субота, 25 травня 2013, 16:57

Депутати Верховної Ради і Держдуми РФ мають намір активізувати транскордонне співробітництво, а також спільно відзначити низку пам'ятних для обох держав дат.

Відповідний намір парламентарії озвучили на спільному засіданні представників депутатської групи ВР з міжпарламентських зв'язків з РФ і депутатською групою Держдуми РФ зі зв'язків з парламентом України в суботу в Одесі, передає Інтерфакс-Україна.

Зокрема, депутати висловили бажання спільно відсвяткувати 1025-річчя хрещення Київської Русі, 200-річчя з дня народження великого українського поета Тараса Шевченка, 70-річчя Перемоги у Великій вітчизняній війні, а також 25-річчя закінчення війни в Афганістані.

Учасники зустрічі також заявили про намір обговорити низку інфраструктурних проектів, зокрема, будівництво кільцевої автомобільної дороги навколо Чорного моря, будівництво автодоріг між Москвою і Харковом, будівництво моста в Керченській протоці.

У той же час, як повідомляє прес-служба нардепа від ПР Сергія Ківалова, у заході беруть участь 18 народних депутатів України, 8 депутатів Держдуми РФ, губернатор Одеської області Едуард Матвійчук та посол РФ в Україні Михайло Зурабов. Засідання проходить у Національному університеті "Одеська юридична академія".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування