Міліція "запакувала" активістів у Броварах на прохання масажиста Азарова?

Субота, 25 травня 2013, 17:37

Забезпечення правопорядку в парку "Перемога" під час проведення "суботника" відбувалося на підставі листа від Броварської міськради.

Про це повідомили в управлінні МВС Київської області.

"24 травня близько 18:00 до Броварського міськвідділу міліції в Київській області надійшов лист від Броварської міськради про забезпечення правопорядку в парку "Перемога" під час проведення громадського суботника представниками політичних партій "Удар" та Свобода", - повідомили в міліції.

На підставі листа представники органів внутрішніх справ підготували необхідні заходи щодо підтримання громадського порядку.

"Акція розпочалася о 12:00 год., але замість проведення заявленого суботника громадяни проводили мітинг на знак незгоди щодо законності видачі земельної ділянки у парку", - заявили правоохоронці.

При цьому в МВС підкреслили, що відповідно до рішень Броварського міськрайонного та Київського Апеляційного адмінсуду земельна ділянка виділена на законних підставах для будівництва реабілітаційного медичного закладу, у якому планується надання безкоштовної допомоги мешканцям міста.

"Незважаючи на попередження працівників міліції, учасники акції закликали громадян зруйнувати огорожу та вступили у конфлікт з працівниками міліції", - зауважили в МВС.

Під час бійок з активістами підполковник міліції P.A. Хартанович - заступник начальника міськвідділу внутрішніх справ - отримав тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно - мозкової травми, струсу головного мозку, забиття м'яких тканин голови.

"Правоохоронці затримали та доставили до Броварського міськвідділу міліції двох активних учасників конфлікту. Подія зареєстрована в Єдиному обліку досудових розслідувань. Наразі вирішується питання щодо відкриття кримінального впровадження за ч.2 ст. 296 Кримінального кодексу "Хуліганство", - зазначили в управлінні МВС.

Варто зазначити, що стосовно заяви міліції про рішення адмінсудів, що земельна ділянка виділена Федоренку на законних підставах, Різаненко нагадав: "У 2011 році Федоренко нахабно виділив собі за допомогою керованого міськради 22 сотки землі. 7 соток - ось ця ділянка парку "Перемога".

"До цього рішення вони схитрували: змінили проект землеустрою парку, навіть видали довідку, що тут немає зелених насаджень ... Буквально через 3 дні після укладення договору оренди він вже звернувся з проханням надати можливо викупу цієї ділянки. Тобто договір оренди фіктивний, укладений тільки з метою викупу ", - зазначив Різаненко.

За його словами, він подав два позови до судів, по одному з них є рішення суду заборонити Броварській міськраді відчужувати та вчиняти будь-які дії з даними земельною ділянкою, який є власністю громади м. Бровари.

Також Різаненко зазначив, що поки йшли вибори, Федоренко із землею ніяких маніпуляцій не здійснювалося, а кілька днів тому незаконно встановив у парку паркан. Для його демонтажу 25 травня і відбувся "суботник".

Як відомо, сьогодні у Броварах під час суботника у парку "Перемога" побили журналіста, а двох активістів відвезли до райвідділку міліції.

"Ми прийшли у цей парк не ламати і не трощити паркан, а для того, щоб його демонтувати, оскільки він незаконно встановлений приватним підприємством "Феско", яке належить Сергію Федоренко - особистому масажисту Миколи Азарова", - заявив нардеп від "УДАРу" Павло Різаненко.

Федоренко є депутатом Броварської міськради від Партії регіонів, очолює постійну комісію з питань розвитку та благоустрою територій. Також Федоренко є власником підприємства "Феско", яке контролює роботу броварського басейну "Схід", відремонтованого коштом держбюджету.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...