До Тимошенко приїжджали гості з Європарламенту

Неділя, 26 травня 2013, 16:08

Спостерігачі від Європарламенту Пет Кокс і Олександр Кваснєвський у неділю відвідали екс-прем'єра Юлію Тимошенко в ЦКЛ "Укрзалізниці" в Харкові.

Як передає "Інтерфакс-Україна", кортеж із мікроавтобусом, в якому були представники Європарламенту, в'їхав на територію лікарні о 15.15, а залишив територію о 17.50.

Після зустрічі з Тимошенко Кокс і Кваснєвський не поспілкувалися з пресою. Прихильники екс-прем'єра зустрічали і проводжали кортеж криками "Юлі волю!".

Незадовго до приїзду спостерігачів в лікарню приїхали заступник голови Державної пенітенціарної служби Олександр Дука, начальник управління ДПтС у Харківській області Євген Бараш, прокурор Харківської області Геннадій Тюрін і наглядовий прокурор Ігор Краснолобов.

Як повідомлялося, місія планує перебувати в Україні протягом 26-28 травня. У рамках програми її перебування передбачені зустрічі з посадовими особами України з метою обговорення питань, які передбачає мандат місії.

Кокс і Кваснєвський стали спостерігачами від Європейського парламенту із судових процесів над Тимошенко і розпочали роботу 11 червня 2012 року. Відповідних домовленостей було досягнуто між прем'єром України Миколою Азаровим і президентом Європарламенту Мартіном Шульцем.

Пізніше їхній мандат було розширено: крім справ Тимошенко, вони також спостерігали за справами екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і колишнього тимчасово виконувача обов'язків міністра оборони Валерія Іващенка.

18 квітня доповідь місії обговорювали в Страсбурзі в рамках засідання Конференції президентів Європейського парламенту. Як повідомив Шульц, за підсумками дискусії було ухвалено рішення про продовження місії до вересня цього року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:31
ЗМІ: Іспанія протягом тижнів визнає палестинську державу
10:31
"Я закохуюся – це моя проблема". Історія харківського бізнесмена, екс-"регіонала" та волонтера Юрія Сапронова
10:30
фото, доповнено Росіяни вдарили по Дніпру і області: убили 6 дорослих і 3 дітей
10:25
Метро на Троєщину: у КМДА показали роботи на Подільському мосту
10:16
відеоГУР: Російський Ту-22МЗ вдалося збити на відстані 300 км від України. Чим саме
10:10
Як зниклого безвісти визнають полоненим: що треба знати про ці статуси та шлях підтвердження з боку Росії
10:01
Туск домовлятиметься зі Столтенбергом і Сунаком про захист польського неба
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
09:57
Туск прокоментував затримання поляка, який допомагав РФ із замахом на Зеленського
09:49
Окупанти скасували парад у Криму на 9 травня
Усі новини...