Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Відремонтований" Луценко зібрався в офіс Меркель, а потім повертається

Понеділок, 27 травня 2013, 10:34

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко повертається в Україну після лікування.

Про це він розповів в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Я зараз у Берліні, оскільки маю запрошення офісу канцлера Німеччини щодо зустрічі для політичних консультацій. Зустріч планується цього тижня", - сказав він.

"Найближчим часом я планую повернутися в Україну. Активна фаза мого "ремонту" завершилася. Хочу повернутися для того, щоб організувати круглий стіл інтелектуалів по написанню плану "третьої української республіки". Україну потрібно повернути у стратегічність, а не тактичність", - розповів Луценко.

На уточнююче питання, що мається на увазі під "третьою республікою", він відповів:

"Перша республіка – це УНР, яка, на жаль, зазнала поразки на початку минулого століття. Друга – це радянська республіка, на фундаменті якої двадцять з лишком років ми намагаємося ліпити незалежну нібито європейську державу, але з цього нічого не виходить", - сказав він.

"Сидячи у тюрмі я постійно розмірковував над тим, чому не вийшов "помаранчевий" здвиг, чому у мене не вийшло великого успіху в МВС", - розповів він.

Луценко розповів, що якось попросив відвідати камеру, де раніше розстрілювали людей, "там до цього часу масна підлога".

"Бути у тому приміщенні, де тисячами стріляли людей, справляє велике враження. Коли я повернувся до камери, під цим впливом я зрозумів, що навіть якщо всю Лук’янівську в’язницю знести, як Бастилію, і побудувати зверху над нею офісний центр, то він не встоїть, він провалиться. Оскільки вся Лук’янівська в’язниця знизу прокопана різними підземними переходами", - сказав він.

"Я зрозумів, що Україна, яка хоче бути європейською державою не має шансу бути збудованою на радянському фундаменті. Тому зараз ми потребуємо плану нової держави, я це називаю "третя українська республіка", - зазначив Луценко.

"Тоді можна буде сподіватися не тільки на більшу підтримку громадян, але і на нову демократичну хвилю суспільства у 2015-му році, які голосуватимуть не стільки проти Януковича, не тільки за нового лідера опозиції, а за нову програму нової команди нової країни. Ця робота зараз є найважливішою, і саме цим я хочу займатися в Україні", - сказав він.
 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...