Янукович знову побачиться з Путіним?

Понеділок, 27 травня 2013, 11:04

Президенти Росії й України Володимир Путін і Віктор Янукович можуть зустрітися в Астані 29 травня, вважає посол РФ в Україні Михайло Зурабов.

Про це він сказав в Одесі в суботу на спільному засіданні представників депутатської групи Верховної Ради з міжпарламентських зв'язків із РФ і депутатською групою Держдуми РФ у зв'язках із українським парламентом, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Найближчим часом, найближчими днями відбудуться консультації на вищому політичному рівні… за наявною у мене інформацією, є висока ймовірність приїзду Віктора Януковича в Астану", - сказав посол.

Відповідаючи на запитання про ймовірність зустрічі в рамках заходу президентів України й Росії, Зурабов сказав: "Я нічого не знаю з приводу цієї зустрічі. Але є висока ймовірність. Ідеться про 29-те число в Астані".

28-29 травня в Астані відбудеться засідання Вищої Євразійської економічної ради.

Раніше джерело в Адміністрації президента України повідомило, що Янукович планує взяти участь у цьому засіданні.

Вища Євразійська економічна рада – вищий орган управління Єдиного економічного простору (ЄЕП) ЄврАзЕс, що включає у себе голів держав і голів урядів країн ЄЕП.

Як відомо, минулої неділі, 26 травня, Янукович і Путін провели зустріч у Сочі, тема їхніх переговорів та їх результати достеменно невідомі.

Експерти вважають, що президенти Росії й України могли обговорювати питання приєднання України в якості спостерігача до Митного союзу, а також створення консорціуму на базі української ГТС і зниження ціни газу для України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування