У "Батьківщині" заявили, що Кузьміну треба лікувати голову

Понеділок, 27 травня 2013, 18:19

У прес-службі "Батьківщини" заявили, що слова першого заступника Генпрокурора Рената Кузьміна про наявність доказів, що дозволяють екс-прем'єра Юлію Тимошенко звинуватити у вбивстві, неправдиві.

Про це йдеться у заяві прес-служби партії "Батьківщина".

"Кузьміну потрібна негайна медична допомога, бо виконуючи завдання Банкової з політичного переслідування Тимошенко, він став плутати біле з чорним, правду з неправдою і довів себе до розумового розладу", - заявили у політсилі.

"У виданні "Форбс Україна" вийшло чергове брехливе інтерв'ю Кузьміна. Його слова  не мають  нічого спільного з законністю, а є фантазіями хворої людини, бо лише людина з розумовими розладами може називати доказами  політико-пропагандистське  шоу з допиту свідків у "справі Щербаня", - йдеться у заяві.

"Понад два роки Кузьмін на ток-шоу та під час поїздок за кордон наголошував, що в нього начебто є "залізобетонні докази" причетності Тимошенко до справи Щербаня, однак  чомусь він не йшов з ними до суду, а через два роки влаштував публічне політико-пропагандистське шоу з допиту свідків", - заявили у "Батьківщині".

"Кузьмін звик розповсюджувати неправдиву інформацію. 27 квітня Руслан Щербань сказав, що не знає, хто замовив вбивство його батька, а Кузмін у своїх інтерв'ю, посилаючись на Руслана Щербаня, каже, що йшлося про Лазаренка та Тимошенко", - повідомляють у прес-службі партії.

У політсилі нагадали, що "усі свідки, викликанні ГПУ, під час допитів зізналися, що в них немає доказів причетності Тимошенко до "справи Щербаня" , а їх голослівні та неправдиві припущення побудовані на словах людей,  померлих 15 років тому і чиї слова не можна перевірити".

"Кузьмін заявляє, що Петру Кириченку можна вірити, оскільки десять років тому йому повірив американський суд, однак, у 2001 році, ті самі правоохоронні органи США, допитували Кириченка і він розповів лише про власний спільний бізнес з Мільченком, та про те, що він перерахував гроші на спільну інвестиційну діяльність", - зазначили в "Батьківщині".

"Прізвище Тимошенко Кириченко "пригадав" лише під тиском ГПУ, коли вирішувалася доля його онкохворої Ізабелли Кириченко, яка трималася у Лук'янівському СІЗО, проти нього з дружиною були відкриті кримінальні справи, а майно та багатомільйонні рахунки перебували під арештом", - додали в політсилі.

"Однак навіть цей, залежний від ГПУ свідок, вимушений був заявити, що в нього немає доказів причетності Тимошенко до "справи Щербаня", - йдеться у заяві.

У прес-службі також нагадали, що "свідки, яких викликав захист, повністю спростували тези обвинувачення, повідомили про відсутність конфлікту між корпораціями ЄЕСУ та ІСД , а також про те, що ніякого зиску від трагічної загибелі Щербаня ЄЕСУ не могли  отримати та не отримали".

"Зиск отримали ті, хто став власником  бізнесу Євгена Щербаня та  получив політичні дивіденди від його загибелі", - наголосили у "Батьківщині".

"Кузьмін може сотню разів називати біле чорним, але від цього колір не зміниться. Так і з сфабрикованими проти Тимошенко справами - він може мільйон разів казати, що вона начебто до чогось причетна, однак від цих заяв докази не з'являться, бо їх в природі не існує",- йдеться у заяві.

У прес-службі заявляють: "справа Щербаня" знаходиться лише у хворобливій голові Рената Кузьміна, поведінка якого з кожним днем має все більше ознак параної. На думку про психічні розлади  наводять і  "дивацтва"  Рената Кузьміна щодо листів - скарг до Білого дому, Сенату США, президента Барака Обами  та іноземних ЗМІ".

Як відомо, Кузьмін заявив, що сукупність доказів у справі про вбивство Євгена Щербаня дає можливість представити цю справу до суду і звинуватити Тимошенко у вбивстві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News