У ПР пропонують карати депутатів, які галасують в залі

Вівторок, 28 травня 2013, 14:33

Верховній Раді пропонують позбавляти депутатів права виступати з питань порядку денного, викладу та сприйняттю яких вони заважали.

Відповідна ініціатива міститься в законопроекті 2047а, зареєстрованому в Раді 17 травня депутатом фракції Партії регіонів Євгеном Морозенком.

Проектом пропонується посилити дисциплінарну відповідальність парламентаріїв шляхом внесення змін до статті 51 регламенту.

"В разі, якщо під час розгляду питання порядку денного депутат або депутатська фракція порушує цю норму (щодо не перешкоджання сприйняттю виступу) їх право на виступ з цього питання вважається вичерпаним", - пропонує законопроект.

У пояснювальній записці автор вказує, що під час проведення пленарних засідань досить часто окремими нардепами і фракціями порушується стаття, за якою забороняється внесення до сесійної зали предметів, які не пов’язані із законодавчою діяльністю і тільки заважають веденню пленарного засідання.

"Допускаються емоційні розмови депутатів, вигуки, оплески, образливі висловлювання на адресу своїх опонентів, що дезорганізує роботу парламенту і зволікає прийняття, вкрай необхідних для суспільства, законів", - вважає автор.

Як відомо, 17 травня голова Ради Володимир Рибак відзначав, що рівень шуму в сесійній залі парламенту перевищує допустимі норми в 2 рази.

14 травня Рибак доручив апарату Ради виміряти рівень шуму в залі на засіданнях.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...