Суд відмовився випустити "терориста" на поруки

Вівторок, 28 травня 2013, 14:47

Суд відхилив клопотання обвинуваченого в пособництві у скоєнні терактів у Дніпропетровську Дмитра Реви про передачу його під особисту поруку правозахиснику та настоятелю храму.

Відповідне рішення прийняв Індустріальний райсуд Дніпропетровська після короткої наради.

Як відомо, Реву просили випустити на поруки глава правління Українського Гельсінського союзу, харківський правозахисник Євген Захаров та настоятель Храму всіх святих УПЦ КП протоієрей Орест Юнак.

Суддя Вікторія Ігнатенко заявила, що запобіжний захід Реві - утримання під вартою - "обраний правильно".

За словами судді, Рева звинувачується у скоєнні особливо тяжкого злочину і зміна запобіжного заходу щодо його "не забезпечить належне виконання судового процесу".

Як заявив журналістам після оголошення рішення суду правозахисник Захаров, він очікував такого рішення суду.

"Але мене дуже здивувало, що суд не захотів вислухати поручителів Реви на сьогоднішньому засіданні. Це вперше в моїй практиці. Я неодноразово виступав у судах при розгляді подібних клопотань і завжди мені давали можливість висловити свою думку. Сьогодні це не відбулося. Я вважаю, що рішення Індустріального суду було передбачуване", - зазначив Захаров.

За його словами, сьогоднішнє рішення Індустріального суду ще більше "вб'є клин у рішення Європейського Суду щодо Реви, а також у виконання статті 5 Конвенції про права людини".

"Сьогоднішнє рішення Індустріального суду класичне для нашої держави", - зазначив правозахисник.

Він також зауважив, що на думку відомих юристів та фахівців права, неприпустимо звинувачувати і тримати людину під вартою, якщо відсутні докази провини цієї людини.

Захаров заявив, що аналізована індустріальним судом справа стане відомою у міжнародному судочинстві.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News