Україна сама обиратиме, з ким модернізувати ГТС - Фюле

Вівторок, 28 травня 2013, 19:07

Україна сама вирішуватиме, з ким і як вона модернізуватиме свою газотранспортну систему.

Про це заявив європейський комісар із питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле.

Таку позицію Європейської комісії він озвучив у вівторок у Брюсселі, у рамках третьої сесії Парламентської асамблеї ЄВРОНЕСТ, яка відбуватиметься в Європейському парламенті за участю представників п'яти країн - учасниць Східного партнерства - України, Молдови, Грузії, Вірменії та Азербайджану (крім Білорусі).

"Наша пропозиція добре відома. Це пропозиція брати участь у тристоронньому чи багатосторонньому проекті з оновлення газотранспортної системи, і Україна обиратиме кращий шлях, як підтримувати систему дієздатною з тим, щоб вона залишалася надійним постачальником (російського газу до країн ЄС)" , - сказав Фюле.

Як відомо, президенти України та Росії Віктор Янукович та Володимир Путін зустрілися 26 травня в Сочі.

Після цього у ЗМІ з'явилася інформація, що під час зустрічі Україна пішла на поступки Росії в переговорах щодо української ГТС в обмін на отримання статусу спостерігача в Митному союзі.

Водночас керівник Головного управління з питань міжнародних відносин адміністрації президента Андрій Гончарук заявив, що переговори щодо статусу України у Митному союзі, а також процес переговорів щодо газових питань – не пов'язані між собою процеси.

Він також запевнив, що всі документи, запропоновані Митним союзом, країна ретельно вивчатиме, в тому числі на сумісність з іншими міжнародними угодами.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування