"Регіоналам" дали інструкцію, як розповідати про побиття журналістів

Середа, 29 травня 2013, 22:20

Штаб Партії регіонів розіслав своїм депутатам темники з інтерпретацією подій під час мітингу в Києві 18 травня, коли побили журналістів.

Про це повідомив "Главком".

Згідно з інформацією видання, у "записці" регіоналам виписали рекомендації, як потрібно коментувати побиття кореспондентки 5 каналу Ольги Сніцарчук та фотографа "Коммерсанта" Влада Соделя.

"Провладних депутатів попросили розповідати, що опозиція провалила свою акцію "Вставай, Україно!" і намагається списати свою невдачу на дії влади. Розкручування ж теми побиття журналістів пропонують пояснювати прикриттям провалу опозиційних сил", - пише видання.

"Коли журналістка виявилася мимовільною жертвою чоловічої бійки, опоненти вхопилися за неприємний факт, щоб люди забули про повний провал мітингу "Вставай, Україно!" - йдеться в темнику Партії регіонів.

Темник від ПР
Темник від ПР

"Зробити журналістів винними – одна з головних завдань для регіоналів. Їм доручено повідомляти на публіці, що журналістка Сніцарчук насправді сама провокаторка. Щоб не бути голослівним, укладачі темника посилаються на сторіночку журналістки в соцмережах. Нібито журналістка "була зовсім іншої думки про напад бойовиків ВО "Свобода" на жінок-депутатів ПР", - пише видання.

"У мережі "Фейсбук" 2 квітня 2013 року вона зробила запис, де висміяла побиття постраждалих жінок", - йдеться в документі.

Йдеться про "сніговий інцидент", під час якого біля парламенту сніжками закидали кілька жінок-депутатів від Партії регіонів.

В інструкції також наголошується, що Сніцарчук не надала переконливих результатів медичної експертизи. "Громадськість повинна дізнатися, що насправді сталося з цією журналісткою (били її в обличчя, її штовхнули або вона впала, спіткнувшись)", - пишуть технологи ПР.

Як відомо, 18 травня група спортивних молодих людей з Європейської площі, улаштували бійку з націоналістами на вулиці Велика Житомирська під час мітингів. При цьому міліція не втручалася.

Бійку почали знімати кореспондент  "П'ятого каналу" Ольга Сніцарчук і фотокореспондент "Ъ" Владислав Содель. Це не сподобалось молодикам, і вони побили журналістів до крові.

У понеділок МВС почало службове розслідування з приводу бездіяльності своїх співробітників під час побиття журналістів 18 травня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News