У Раді є 44 відкритих мільйонера

Четвер, 30 травня 2013, 11:32

Серед 183 депутатів Верховної Ради, які відкрили декларації, 44 - заробили понад мільйон гривень.

Про це повідомляє громадський рух "Чесно", з посиланням на декларації отримані із відкритих джерел та у відповідь на звернення. 

Протягом 2012 року щонайменше 44 парламентаря отримали дохід більше 1 мільйона гривень, а ще у 15 депутатів сукупний річний дохід сім’ї перевищує мільйон гривень.

Рух нагадує, що станом на 17 травня, всупереч вимогам  законодавства, майнові декларації решти 261 депутатів (переважно – представників фракцій Партії регіонів та КПУ) залишалися недоступними для громадськості.

У Раді 44 мільйонера
У Раді 44 мільйонера. Для збільшення натисніть на фото

Найбільший дохід у 2012 році отримав регіонал Сергій Тігіпко - 40,63 мільйонів гривень.

На другому місці - лідер партії "Удар" Віталій Кличко (40,01 мільйонів гривень), на третьому – представник фракції Партії Регіонів (ОВО №196, Черкаська обл.) Геннадій Бобов (39,6 мільйонів гривень).

Рейтинг найуспішніших жінок очолює представниця "Батьківщини" - Ірина Луценко (річний дохід - 22,4 мільйонів гривень), за нею слідує колега по фракції Леся Оробець (8,44 мільйонів гривень), на третій позиції  - комуністка Оксана Калетник (6,95 мільйонів гривень). 

Найбільший сукупний дохід сім’ї задекларував регіонал Геннадій Бобов (61,8 мільйонів гривень). Він же очолює і рейтинг найуспішніших мажоритарників (проаналізовано декларації 77 мажоритарників, що є у відкритому доступі).

Активісти руху неодноразово закликали та письмово зверталися до депутатів та Апарату Верховної Ради з проханням оприлюднити декларації, аби засвідчити прозорість статків парламентарів.

Як відомо, згідно вимог законодавства депутати мали подати декларації до Апарату Верховної Ради до 1 квітня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News