Рішення КС дозволяє провести позачергові вибори мера Києва - Одарченко

Четвер, 30 травня 2013, 16:26

В опозиції вважають, що рішення Конституційного Суду щодо місцевих виборів в Україні дозволяє проведення позачергових виборів мера Києва.

Про це заявив народний депутат Юрій Одарченко журналістам у четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Леонід Черновецький достроково припинив свої повноваження, тобто вибори мають відбутися", - сказав він.

"І питання про вибори міського голови, які нібито дозволено цим рішенням, також виглядають карикатурно, тому що кияни навіть якщо оберуть мера, він же не зможе працювати, оскільки легітимної Київради не буде", - додав депутат.

Він також заявив, що опозиція має намір звернутися до Венеціанської комісії з приводу рішення Конституційного Суду про терміни місцевих виборів у Києві.

"Ми будемо до Венеціанської комісії звертатися", - заявив.

Він також заявив про намір опозиції оскаржувати це рішення КС, проте не уточнив, в яких інстанціях.

"Навіть сьогодні видно недоречності, що випливають з формулювань, представлених у рішенні КС", - наголосив Одарченко.

Депутат також повідомив, що опозиція підготувала вже третю постанову - про призначення дати позачергових виборів мера Києва та депутатів Київради на 27 жовтня 2013 року.

Як відомо, Конституційний Суд оголосив у четвер рішення, згідно з яким вибори депутатів Київради і столичного міського голови мають відбуватися в 2015 році.

Згідно з рішенням КС, наступні чергові місцеві вибори мають відбуватися одночасно на території всієї України останньої неділі жовтня 2015 року.

Опозиція домагається проведення виборів у Києві в поточному році, проте парламентська більшість блокує ці плани і звернулася до КС за роз'ясненням.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування