Арешт сина глави Меджлісу за вбивство оскаржать

Четвер, 30 травня 2013, 17:21

Захист сина голови Меджлісу кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва Хайсер, який вбив людину, має намір оскаржити рішення про утримання його під вартою.

Про це заявив адвокат Олександр Лісовий, якого цитує офіційний сайт Меджлісу.

Як відомо, Київський райсуд Сімферополя ухвалив рішення про утримання Хайсера Джемілєва за підозрою у вбивстві Февзі Едемова під вартою 60 днів.

"Я думаю, що протягом передбачених п'яти діб мною буде подано апеляцію, тому що це моя професійна робота. Тому що при розгляді справи я не побачив жодних ознак того, що підозрюваний намагався втекти", - уточнив він.

"Я не бачу причин, достатніх для позбавлення його волі. Я бачу причини для його психіатричного обстеження, тим більше по цій категорії справ, на яку ми вказуємо", - зазначив Лісовий.

За словами захисника, законом передбачені заходи у вигляді домашнього арешту, особистого піклування, а також грошової застави.

У свою чергу Мустафа Джемілєв не зміг відповісти чому його син таке зробив.

"З яких причин Хайсер це зробив, він мені так і не зміг відповісти", - сказав глава Меджлісу.

"Та у нього були проблеми, але я найбільше побоювався іншого, я побоювався, що він може покінчити з собою. Тому що він і охороні говорив про це, це було п'ять років тому. Погано він себе відчув, працюючи в Таїланді. Ми зрозуміли , що з ним не все гаразд, і ми його лікували в одній з престижних клінік Стамбула. Лікарі винесли діагноз психічний розлад", - пояснив він.

Батько Хайсера Джемілєва переконаний, що на стан здоров'я його сина величезний вплив зробили дитячі спогади і важкі роки, проведені разом з ним на засланні у Якутії.

"Я повинен сказати, що ця дитина народилася у Якутії, де я був на засланні. У нього було не дуже звичайне життя. Кілька разів на його очах заарештовували батька, постійні обшуки. Тут була повторна депортація, малюком він побував у камері після арешту батька . Його викидали з дитсадка, як сина ворога держави", - пояснив Джемілєв.

"У нього було відчуття людини, що постійно обороняється, ізольованої. Мабуть це якоюсь мірою відбилося", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News