Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавринович натякає, що навіть попри рішення Євросуду Тимошенко сидітиме

Четвер, 30 травня 2013, 18:25

Європейська конвенція, якою керується Європейський суд з прав людини, визнає, що навіть якщо були порушені права людини на свободу та особисту недоторканість, засудження особи судом є підставою для позбавлення її свободи.

Про це заявив міністр юстиції Олександр Лавринович в інтерв'ю газеті "2000", коментуючи рішення Європейського суду з прав людини у справі "Тимошенко проти України", повідомили в прес-службі.

Зокрема міністр наголосив, що на сьогодні мова не йде про виконання указаного рішення Європейського суду, оскільки воно ще не набуло статусу остаточного.

За його словами, даним рішенням Суд констатував порушення лише в частині рішення Печерського суду, який під час судового слідства змінив Тимошенко запобіжний захід з підписки про невиїзд на арешт.

"Проте, виправити цю помилку на сьогодні вже не є можливим, оскільки вступив у силу обвинувальний вирок, і, згідно положень Європейської конвенції про захист прав та основоположних свобод, це є підставою для позбавлення особи свободи", - цитує Лавриновича прес-служба відомства.

За словами Лавриновича, що стосується другого виявленого порушення у справі Тимошенко, констатованого Європейським судом, щодо невідповідності національного законодавства європейській практиці, то дане порушення вже усунуте з прийняттям нового КПК.

За словами міністра, новий Кодекс вже не дозволить суддям ухвалювати рішення подібного тому, про яке йдеться у справі "Тимошенко проти України".

"Таким чином, в цій частині рішення Європейського суду Україна виконала навіть раніше, ніж воно з‘явилося", - зазначив Лавринович.

Як відомо, Європейський суд із прав людини встановив політичну мотивацію арешту екс-прем'єра Юлії Тимошенко по "газовій справі" і порушення її прав у зв'язку з арештом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування