Голосування в п'яти проблемних округах пройде восени - ЗМІ

П'ятниця, 31 травня 2013, 10:29

Представники опозиції і парламентської більшості досягли принципової угоди про проведення повторних виборів народних депутатів у проблемних округах.

Відповідний закон може бути прийнятий вже на наступному тижні, пише "Комерсант-Україна".

Про те, що опозиція і парламентська більшість погодили два найбільш спірних питання, що стосуються проведення повторних виборів в одномандатних округах, повідомила народний депутат від УДАРу Наталія Новак.

"У робочої групи з підготовки загального закону є дві узгоджені позиції. Перша - вибори проводяться тільки в п'яти округах, де ЦВК не змогла встановити результати голосування, а округи Олександра Домбровського і Павла Балоги не входять до цього списку", - сказала вона.

За її словами, вибори мають відбутися восени, імовірно 28 жовтня.

Наступне засідання робочої групи, яка була створена усіма депутатськими фракціями для підготовки загального тексту законопроекту, відбудеться у вівторок 4 червня.

Раніше голова фракції ПР Олександр Єфремов не виключив, що закон може бути прийнятий на наступному пленарному тижні - 4-7 червня.

Втім, в опозиції побоюються, що представники ПР в останній момент відмовляться від досягнутих домовленостей.

"Законопроект, створений робочою групою, буде проходити через комітет з питань держбудівництва і місцевого самоврядування. Не виключено, що в нього будуть внесені поправки, і документ буде схожий на законопроект, запропонований Мін'юстом", - зазначила Новак.

У ПР у четвер запевнили, що побоювання опозиції марні.

"Принципові домовленості дійсно досягнуті - вибори пройдуть восени в п'яти округах, де ЦВК не встановив результати голосування", - заявив народний депутат від ПР Анатолій Близнюк.

За його словах, при цьому чинний закон про вибори змінюватися не буде.

"Голосування може відбутися вже наступного тижня", - запевнив він.

За його словами, робоча група зняла з розгляду питання про проведення виборів в округах Павла Балоги та Олександра Домбровського.

"Це питання буде обговорюватися коли-небудь пізніше", - резюмував Близнюк.

Як відомо, у листопаді 2012 року Центрвиборчком не зміг встановити результати виборів у п'яти округах через те, що виборча документація була зіпсована.

Пізніше Вищий адміністративний суд позбавив повноважень народних депутатів Павла Балогу та Олександра Домбровського і зобов'язав ЦВК провести перевибори у відповідних округах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування