Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Удар" вимагає дати почитати Меморандум з МС

П'ятниця, 31 травня 2013, 19:18

Партія "Удар" вимагає оприлюднити текст меморандуму про поглиблення взаємодії між Євразійською економічною комісією та Україною.

Про це йдеться в переданій УНІАН заяві партії.

У заяві наголошується, що підписання прем’єром Миколою Азаровим Меморандуму породжує великі сумніви та недовіру через надмірну утаємниченість процесу переговорів.

"Азаров "підмахнув" документ, текст якого тримається в суворій секретності. "Удар" вимагає від влади негайно оприлюднити текст Меморандуму, який, по суті, є здачею національних інтересів України. Янукович не наважився поставити свій підпис під угодою, яка викличе негативний резонанс, і тому переклав всю відповідальність за це на Азарова", - йдеться в заяві.

В "Ударі" переконані, що утаємниченість підготовки і підписання Документу є яскравим свідчення того, що влада в повній мірі усвідомлює неправомірність своїх дій, однак не хоче цього визнавати.

"Керівники держави – президент, глава уряду та їх оточення роблять вигляд, що не чують позиції Європейського Союзу, який чітко дав зрозуміти, що підписання інтеграційних документів з Митним Союзом унеможливлює підписання Угоди про асоціацію з ЄС", - сказано у заяві.

"Влада активно робить все, аби зірвати проведення саміту у Вільнюсі та підписання відповідної Угоди", - вважають в "Ударі".

У партії наголошують, що вони не допустять зміни зовнішнього вектору України та зупинення інтеграції України в Європу.

"Удар" стурбований інформацією про наявність в документі низки пунктів щодо зобов'язань України перед Митним союзом, оскільки це може призвести до політичної залежності України від Москви.

Як відомо, 31 травня Україна домовилася з Митним союзом Єдиного економічного простору (Росія, Білорусь, Казахстан) про поглиблення співпраці. З української сторони документ підписав прем'єр-міністр Микола Азаров.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування