Томенко пропонує восени провести вибори мера і міськради Черкас

Субота, 4 травня 2013, 11:27

Вирішити конфлікт у Черкасах можуть лише дострокові вибори міського голови та міськради, які варто провести восени.

Таку думку висловив депутат від Батьківщини Микола Томенко в ефірі телеканалу "Вікка", передає прес-служба депутата.

На його думку, вихід з конфлікту, який склався, – у проведенні одночасних дострокових виборів міського голови та міської ради, які варто було би провести вже восени, виходячи з двох міркувань.

 "По-перше, завершиться суд щодо позову Сергія Одарича. По-друге, літні вибори – завжди "вибори меншості", натомість восени більша кількість людей бере участь у виборчій кампанії і міський голова таким чином отримує більше суспільну легітимність", - зазначив Томенко.

Він також додав, що вважає дії опозиційних фракцій, в тому числі "Батьківщини", у даній ситуації правильними.

"Адже "Батьківщина" завжди була в опозиції до сформованої більшості Партії регіонів та "Вільних демократів", або, точніше, проти так званої більшості Сергія Тулуба та Сергія Одарича, які більш як три роки обнімалися та хвалилися своєю спільною роботою, а в останній період, очевидно, посварилися через розподіл близько 200 млн грн, які мусили надійти в міський бюджет як сплата з низки підприємств, зокрема з "Азоту" та інших", - зазначив Томенко.

За таких обставин Партія регіонів змінила свою позицію по відношенню до Одарича, а "Батьківщина" та інші опозиційні фракції лише підтвердили свою позицію, зазначив депутат.

"Інша справа – голосування за новий виконком разом з регіонами та комуністами. Це голосування опозиційних фракцій я вважаю політичною помилкою, - зазначив Томенко.

"І тепер будемо сподіватися на те, що представники опозиції, які увійшли до нового виконкому, будуть як опозиціонери контролювати діяльність місцевої влади". "Але, загально кажучи, я не думаю, що це було правильним рішенням", - підкреслив Томенко. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування