Через пожежу у гуртожитку в Харкові загинуло 3 особи, а 10 – у лікарні

Понеділок, 6 травня 2013, 13:28

Троє людей загинули і десятьох госпіталізували внаслідок пожежі в гуртожитку в Харкові вранці в понеділок.

Як повідомляє Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Харківській області, повідомлення про пожежу в дев'ятиповерховому будинку № 33 на вулиці Тимурівців надійшло о 6.13.

Після прибуття на місце пожежі було встановлено, що горять домашні речі в коридорах на третьому та четвертому поверхах. Загальна площа пожежі становила близько 800 кв. м.

У зв'язку з особливостями конструктивних елементів будинку пожежа поширювалася в пустотах перекриття та перегородок, а також ліфтовою шахтою на верхні поверхи.

Через сильне задимлення співробітникам служби порятунку довелося рятувати мешканців квартир із верхніх поверхів. За допомогою пожежних автодрабин та сходовими клітками було врятовано 41 мешканця будинку, 105 людей евакуювали.

Унаслідок пожежі загинули три особи (мешканці квартир 9-поверхівки): жінка, 1967 року народження, жінка 1960 року народження, чоловік 1990 року народження. Крім того, постраждали десятеро людей, зокрема четверо дітей. Їх госпіталізували.

Під час проведення рятувальних дій дістав травм і порізів рук співробітник служби порятунку - пожежник 5-ї пожежно-рятувальної частини міста Харкова. Він також у лікарні.

Загалом на місці пожежі працювали вісім одиниць основної, шість одиниць спеціальної техніки та 60 людей особового складу рятувальників.

О 8:51 пожежу було локалізовано. О 9:00 ліквідовано. Причини та збитки від пожежі встановлюють.

За інформацією медіа-групи "Объектив", до повідомлення в пожежну частину вогонь поширювався близько двох годин. Серед госпіталізованих шестеро у важкому стані, зокрема, четверо дітей.

За словами заступника харківського міського голови Світлани Горбунової-Рубан, здійснюється перепис мешканців, щоб визначити, скільки людей потребують відселення.

Віце-мер також повідомила, що одне крило гуртожитку від вогню не постраждало, але було сильно задимлене, в другому багато квартир залили під час гасіння пожежі. Наразі також вирішується, куди відселятимуть потерпілих, повідомляє медіа-група "Объектив".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:06
Інтерв'юВ.о. міністра спорту: Якщо взяти абсолютне значення, то кількість заброньованих футболістів – це невелика частина
08:58
Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ – носій ракет Х-22
08:55
фото, доповнено Ракетний удар росіян: у Дніпрі 2 загиблих, у Синельниковому – 6, серед них 2 дітей
08:32
Росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ на 6-ти напрямках: за добу 82 боєзіткнення
08:17
Речницю Сил оборони півдня Гуменюк звільнили
08:14
ЗСУ знешкодили ще 870 окупантів, знищили 9 танків та 21 артсистему – Генштаб
08:14
Туск закликав фермерів зупинити блокаду кордону України: "Вирішується доля війни"
07:43
CNN: США не підтримали Ізраїль, який вдарив у відповідь по Ірану
07:10
фото, відео, доповнено У Росії впав бомбардувальник-ракетоносець Ту-22М3
06:25
У Дніпрі влучання: горить багатоповерхівка, дев'ятеро постраждалих. В області загинула жінка
Усі новини...