Україна сподівається, що США помітять її боротьбу з піратством

Вівторок, 7 травня 2013, 17:59

Україна сподiвається, що уряд США пiд час ухвалення рiшення про санкцiї у зв'язку з визнанням країни найбiльш пiратською врахує її кроки у боротьбi з цим явищем.

Про це заявила прес-служба Державної служби інтелектуальної власності.

"Ми сподiваємося, що уряд США розпочне ретельне розслiдування, уважно дослiдить реальнi кроки уряду України, спрямованi на забезпечення ефективного захисту прав iнтелектуальної власностi, та лише за пiдсумками дiяльностi причетних до вирiшення окреслених питань державних органiв України через деякий час прийме вiдповiдне рiшення", - сказано в заяві.

Згідно з даними відомства, вiд початку 2013 року в Українi вiдкрито 316 кримiнальних справ за фактами правопорушень, пов'язаних iз недотриманням прав iнтелектуальної власностi.

Як відомо, торговельне представництво США в своєму щорічному спеціальному звіті поставило Україну на перше місце в списку країн, що не забезпечують ефективну правову охорону інтелектуальної власності.

Водночас віце-прем'єр Костянтин Грищенко вражає, що визнання України одним з основних порушників прав інтелектуальної власності в світі не відображає реального стану справ у цій сфері.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування