Пшонка прозрів: землю у Криму роздають суди і чиновники

Вівторок, 7 травня 2013, 19:27

Незаконне отримання землі на берегах Чорного та Азовського морів найчастіше відбувається на підставі висновків контролюючих органів та судових рішень.

Про це повідомив генпрокурор Віктор Пшонка під час наради з колективом прокуратури Автономної Республіки Крим на тему додержання законності під час використання та забудови земель водного фонду, повідомляє прес-служба прокуратури.

"Ви постійно здійснюєте перевірки, і вам відомі схеми, через які найчастіше відбувається незаконне відчуження земель уздовж морів та їх використання не за призначенням", - зазначив він.

"Тому у вас немає часу на роздуми, і я очікую реальних результатів та приведення у первісний стан спотворених незаконною забудовою територій", - сказав Пшонка.

"Ділянки біля моря найчастіше придбавають на підставі незаконних висновків контролюючих органів та судових рішень, угод про обслуговування, зокрема, гідротехнічних споруд", - уточнив генпрокурор.

"Поширеними є також факти нецільового використання земель, коли зареєстровані на папері як елінги, гаражі, житлові будинки насправді виявляються багатоповерховими готелями. Сумнівними є схеми отримання ділянок уздовж морів для сільськогосподарських потреб та кооперативного будівництва", - зазначив він.

Пшонка розповів, що прокуратура Криму протягом останніх років оскаржила понад 100 незаконних актів щодо прибережних земель загальною площею 260 га.

"Було порушено п’ять кримінальних справ... Однак п’ять справ на весь Крим - цього недостатньо. Ви повинні жорсткіше реагувати на свавілля контролюючих органів та органів місцевої влади", - підсумував він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування