Захист Тимошенко: влада не виконує рішення Євросуду

Середа, 8 травня 2013, 12:48

Захист екс-прем'єра Юлії Тимошенко заявляє, що влада не виконала рішення Європейського суду з прав людини.

Про це заявив у середу на прес-конференції захисник Сергій Власенко, передає ЛІГАБізнесІнформ.

Власенко зазначив високу активність коментаторів рішення з боку влади.

"Особливо мені подобаються коментарі про те, що вони вже все виконали і нічого більше виконувати не потрібно", - сказав він.

Захисник звернув увагу на те, що у рішенні Європейського суду йдеться про те, що суддя, приймаючи рішення про арешт Тимошенко, не керувався нормами чинного законодавства.

"Тому говорити про те, що ми змінили закон і тому виконали всі приписи Європейського суду - абсолютно безпідставно. Вони точно так само зараз порушують новий закон (КПК) при розгляді інших надуманих справ по Юлії Володимирівні Тимошенко", - вказав Власенко.

"І, як неодноразово заявляли представники захисту, проблема справ Тимошенко в тому, що закон не виконується. Ні старий, ні новий, ні будь-який інший. Як під час збудження цих надуманих справ, так і під час розслідування і фальсифікації цих справ, і під час розгляду цих судових справ", - уточнив він.

"Підкреслюю: влада нічого не зробила на сьогоднішній день для виконання рішення Європейського суду з прав людини", - сказав захисник.

Як відомо, 30 квітня Європейський суд з прав людини визнав незаконність арешту Тимошенко у серпні 2011 року, але не знайшов порушення прав щодо її скарги на застосування катувань та незаконне відеоспостереження.

Юристи та політики по-різному інтерпретували, чи встановив суд політичну мотивацію арешту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування